Dumitru Robu: Procurorii anticorupție desfășoară percheziții matinale în dosarul „Kuliok”
Full Article 3 minutes read

Dumitru Robu: Procurorii anticorupție desfășoară percheziții matinale în dosarul „Kuliok”

În dimineața de 10 iunie, procurorii au inițiat percheziții în dosarul „Kuliok”. Informația a fost confirmată pentru NM de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Potrivit ZdG, este vizat fostul responsabil de domeniul IT din cadrul Partidului Democrat din Moldova (PDM). Ar fi vorba despre fostul susținător al formațiunii, bloggerul Ion Harghel.

Confirm faptul efectuării perchezițiilor în cadrul cauzei penale denumită generic ,,kuliok”. Pe parcurs, procurorii Procuraturii Anticorupție vor veni cu detalii”, a declarat procurorul general interimar Dumitru Robu pentru NM.

Portalul ZdG scrie că este vizat fostul responsabil de domeniul online a PDM, Ion Harghel, fostul vicepreședinte al Tineretului Democrat.

Despre perchezițiile acasă la Harghel scriu și mai multe canale de Telegram anonime. Ion Harghel nu a răspuns deocamdată la apelul și mesajul NM.

Dumitru Robu: Procurorii anticorupție desfășoară percheziții matinale în dosarul „Kuliok”

Telegraph.md

***

Amintim că în dosarul denumit generic „Kuliok” sunt vizați fostul președinte al țării Igor Dodon și ex-liderul PDM Vladimir Plahotniuc.

Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile în dosarul „kuliok”. Complicele său, fratele Galinei Dodon, va petrece 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Anterior, cei doi au fost reținuți și percheziționați. În timpul acțiunilor de urmărire penală, mai multe portaluri au publicat fotografii cu obiecte de lux, bancnote și o recipisă care demonstrează că Galina Dodon a plătit anul trecut 25.000 de euro pentru utilajelele mobilierului de la bucătărie. Dodon acuză grupul de urmărire penală de faptul că a transmis fotografiile jurnaliștilor, în timp ce șefa interimară a Procuraturii Anticorupție Elena Cazacov este de părere că scurgerile nu au fost făcute de către reprezentanții instituției. Aceasta a menționat că la fața locului se aflau și alte persoane, inclusiv avocați.

Dodon este acuzat de corupere pasivă, finanțarea partidului de către un grup criminal, îmbogățire ilicită și trădare de patrie în dosarul denumit generic „kuliok”. Este vorba despre imaginile video în care socialistul discută cu Vladimir Plahotniuc despre conținutul unei pungi negre, în care se presupune că ar fi bani.

Dodon susține că dosarul penal în care este vizat este instrumentat politic și a acuzat-o pe Maia Sandu că ar fi dat indicații în acest sens. La rândul său, șefa statului a declarat că a aflat din presă despre reținerea lui Dodon și a îndemnat organele de drept să respecte cu strictețe legea și să excludă orice fel de „jocuri politice”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: