După Voronin și Dodon, Guțul s-a întâlnit și cu echipa lui Șor: „Am discutat despre salvarea țării de la aderarea la UE”
Full Article 3 minutes read

După Voronin și Dodon, Guțul s-a întâlnit și cu echipa lui Șor: „Am discutat despre salvarea țării de la aderarea la UE”

După ce s-a întâlnit cu fostul președinte comunist Vladimir Voronin, dar și cel socialist, Igor Dodon – în prezent ambii lideri de partid – bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, anunță că s-a întâlnit și cu deputații din echipa oligarhului fugar Ilan Șor, care a ajutat-o acum un an să vină la putere. Guvernatoarea autonomiei anunță că a discutat cu parlamentarii din opoziție despre problemele „stringente” din țară, inclusiv, aderarea la UE.

„Tot mai puternic răsună vocile care susțin că Moldova ar trebui să devină parte a României – iar acest lucru ar avea consecințe dezastruoase pentru țara noastră multietnică. Fac apel la noi toți să ne unim în fața acestor provocări”, a scris Guțul pe rețelele de socializare.

Guțul a îndemnat deputații din echipa lui Șor, în prezent neafiliați, dar care au ajuns în Parlament pe listele ex-partidului „Șor”, declarat neconstituțional, să spună un „nu ferm aderării Moldovei la UE”.

Întâlnirea, la care au participat deputații Marina Tauber, Reghina Apostolova, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Petru Jardan, a fost reflectată inclusiv pe site-ul oficial al ex-partidului lui Șor. Acesta anunță că părțile au discutat despre „salvarea țării de la aderarea la UE”.

„Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a evita acest scenariu dezastruos pentru Moldova. Opinia noastră comună este că adevărata prosperitate a frumoasei noastre țări și a locuitorilor ei este posibilă doar în strânsă cooperare cu Rusia și proiectele sale”, a declarat Marina Tauber.

***

Amintim că Guțul a anunțat, pe 13 martie, că intenționează să se întâlnească cu liderul PCRM Vladimir Voronin, cu secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Igor Dodon, cu Ilan Șor, condamnat la 15 ani de detenție în dosarul „Frauda bancară”, dar și cu conducerea Partidului „Renaștere”, controlat de oligarhul fugar. Ea a spus atunci că intenționează să discute cu persoanele vizate despre „cooperarea comună”.

La doar două zile de la anunțul făcut, adică pe 15 martie, Guțul și Voronin au anunțat că au avut o întrevedere. Guvernatoarea spunea atunci că politicianul „a asigurat-o” că deputații comuniști nu vor susține niciun proiect de lege care va prevedea „reducerea drepturilor și competențelor” autonomiei găgăuze.

Pe 29 martie, Guțul s-a întâlnit și cu fostul președinte socialist al Republicii Moldova, Igor Dodon. Cei doi au declarat atunci că au discutat despre situația din autonomie și „atacurile” guvernării asupra conducerii Găgăuziei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: