Echipa lui Usatîi la parlamentare. Ex-directorul Spitalului Republican și un fost deputat democrat, pe lista blocului electoral
Full Article 2 minutes read

Echipa lui Usatîi la parlamentare. Ex-directorul Spitalului Republican și un fost deputat democrat, pe lista blocului electoral

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu și fostul șef al Spitalului Republican Anatol Ciubotaru sunt printre persoanele care vor face parte din echipa lui Renato Usatîi din cadrul alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută de către liderul formațiunii „Partidul Nostru” în cadrul ediției din 5 mai a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8

Potrivit lui Usatîi, numele lui Anatol Ciubotaru și cel a lui Iurie Bolboceanu vor fi pe lista blocului electoral cu care va candida la scrutinul parlamentar anticipat.

„Este un luptător pentru reformele în sistemul de sănătate. Anatol Ciubotaru se va regăsi pe listele blocului electoral, dumnealui este o persoană foarte dură, care cere rezultate”, a declarat Usatîi.

Iurie Bolboceanu a fost reținut la 17 martie 2017, la trei ani după ce a părăsit fracţiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM). Ex-deputatul a fost acuzat că, fiind racolat de către ofiţerii Direcţiei Principale de Informaţii a Statului-Major General al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, în perioada 5 octombrie 2016–17 martie 2017, a colectat şi a transmis informaţii de interes naţional pasibile să fie utilizate în dauna Republicii Moldova.

La rândul său, Anatol Ciubotaru a fost demis din funcția de șef al Spitalului Republican în martie 2020. Anunțul a fost făcut de către premierul de atunci, Ion Chicu. Decizia a fost luată după ce, în aceeași zi, Ministerul Sănătății a confirmat că 4 medici din cadrul Spitalului Republican sunt suspecți de infecție cu COVID-19, iar „directorul, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat”. Peste câteva zile, ministrul Sănătății a confirmat că testele au confirmat că medicii sunt infectați.

Pe 16 octombrie 2020,  Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ lărgit al Curții Supreme de Justiție l-a repus pe Anatol Ciubotaru, în toate drepturile și obligațiunile prevăzute de contractul individual de muncă, încheiat cu Ministerul Sănătății. De asemenea, magistrații au dispus să-i fie achitate toate drepturile salariale pentru perioada de absență. Pe 21 octombrie, Ministerul Sănătății a anunțat că Ciubotaru nu se va putea întoarce la conducerea instituției medicale, întrucît i-a expirat contractul de muncă, iar prelungirea acestuia ar fi ilegală din cauza plafonului de vârstă.

***

Alegerile parlamentare anticipate sunt panificate pentru data de 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: