El Salvador a devenit prima țară din lume care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată
Full Article 1 minutes read

El Salvador a devenit prima țară din lume care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată

El Salvador a aprobat o lege prin care Bitcoin a devenit mijloc legal de plată, alături de dolarul american, moneda oficială a statului sud-american, informează Digi24 cu referire la portalul The Independent. Astfel, El Salvador este prima țară din lume care acordă acest statut criptomonedei Bitcoin.

Clasificarea Bitcoin drept mijloc de plată înseamnă că această criptomonedă va fi scutită de impozitul pe câștiguri în El Salvador, iar președintele Nayib Bukele speră că această facilitate îi va atrage pe susținătorii criptomonedei în țară.

Nayib Bukele a spus că adoptarea Bitcoin va face mai ușor transferul de bani din străinătate, de la cetățenii care locuiesc acum în afara granițelor țării. „Pe termen scurt, va genera locuri noi de muncă și va ajuta la incluziunea financiară a miilor de locuri de muncă din afara economiei formale”, a spus Bukele.

Sursa citată mai notează că economia acestei țări este dependentă de remitențe din străinătate. Circa 20% din PIB reprezintă banii trimiși în țară de către diaspora.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: