Și-a vândut apartamentul și a cumpărat bitcoini. Natalia Morari a explicat de unde are bani pentru a-și sponsoriza postările
Full Article 5 minutes read

Și-a vândut apartamentul și a cumpărat bitcoini. Natalia Morari a explicat de unde are bani pentru a-și sponsoriza postările

Natalia Morari, care aspiră la funcția de președinte al Republicii Moldova, ar investi câteva mii de euro pe lună pentru a-și sponsoriza emisiunile pe rețelele de socializare. Întrebată de unde ia bani pentru aceste cheltuieli, Morari a spus că sunt inclusiv banii personali și că anterior și-a vândut apartamentul iar „banii care au mai rămas” i-a investit în bitcoin. „Eu mi-am vândut apartamentul în 2021 și în 2022 eu am investit banii care au mai rămas în bitcoin, când el costa 16 sau 18 mii de dolari dar pe urmă el a crescut la 70. Vă dați seama, am câștigat ceva”, a comunicat Morari. 

Morari a fost întrebată la Mai întreb o dată de câți bani are nevoie pe lună ca să ducă un trai decent. „Eu înțeleg că traiul meu este mai mult decât decent comparativ cu traiul mediu pe țară. Eu înțeleg foarte bine pentru că am noroc de tatăl care are grijă de copilul meu”, a răspuns ea.

La precizarea moderatoarei dacă 30 de mii de lei pe lună este suficient, Morari a răspuns: „Cu copil, la limită. (…) Copilul necesită costuri mai mari”.

Ulterior, Morari a fost de acord că două mii de euro pe lună este suficient. „Eu mereu am avut capacitatea de a câștiga bani”, a ținut să adauge ea.

Întrebată cât cheltuie pentru sponsorizarea emisiunilor ei pe rețelele de socializare, Morari a răspuns: „Câteva mii de euro pe lună”.

La precizarea moderatoarei că datele statistice arată că doar într-un an a investit în sponsorizare, doar pe Facebook, 60 de mii de dolari, Morari a spus că „asta nu este adevărat” și a explicat: „Tu dintâi scrii că pui publicitate, de exemplu, 100 de euro sau 300 de euro așa încât publicitatea mai rapid să ia turații. După care, tu pe ea o oprești la 69 de euro sau la 29 de euro, deci tu o oprești la suma care o dorești. Numai că Facebook întotdeauna afișează pentru oamenii care intră în cabinet din exterior suma inițială pe care noi am băgat-o în publicitate”.

Întrebată de unde ia bani pentru aceste cheltuieli, Morari a spus că sunt inclusiv banii personali și că anterior și-a vândut apartamentul iar „banii care au mai rămas” i-a investit în bitcoin.

„Ar fi fost stupid din partea mea să pornesc pe acest drum venind cu banii lui Veaceslav Platon, așa încât din prima pur și simplu pe mine să mă – la nivel de CEC, colectarea semnăturilor sau la prezentară rapoarte financiare – să mă elimine din cursă. Slava domnului, eu întotdeauna am avut capacitatea de a convinge lumea, de a-mi susține proiectele. (…) Eu m-am bucurat de o deschidere practic fără excepție, practic toți cu care eu am discutat înainte de a porni pe acest drum au fost de acord pe mine să mă ajute. Acum, de exemplu, eu cheltui inclusiv bani personali. Eu ca să am apropo această publicitate, posibilitatea să fac mai multă publicitate, pentru că am majorat bugetele… eu am vândut bitcoin. (…) Eu am reușit să investesc în bitcoin vânzând… eu mi-am vândut apartamentul în 2021 și în 2022 eu am investit banii care au mai rămas în bitcoin când el costa 16 sau 18 mii de dolari dar pe urmă el a crescut la 70. Vă dați seama, am câștigat ceva”, a comunicat Morari. Întrebată unde locuiește acum, Morari a menționat că în apartamentul care este al fiului ei.

„Acum cam toate cheltuielile sunt suportate de mine personal, pentru că la etapa asta nu e nevoie de cheltuieli foarte mari. (…) Cele mai mari cheltuieli vor începe deja la etapa campaniei oficiale după ce eu voi fi înregistrată. Și iată acolo donații, donații absolut”, a conchis Morari.

***

Natalia Morari a anunțat că va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova în iulie 2024. Ea a spus că va participa la scrutin „în calitate de candidat independent”. Detalii AICI. Câteva zile mai târziu, Morari a admis că și-ar putea crea propriul partid. Ea a declarat că eventuala creare a formațiunii politice depinde de rezultatul pe care-l va obține la scrutinul prezidențial. Detalii AICI. Pe 27 august, Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de inițiativă al Nataliei Morari. Grupul, format din 99 de persoane, primit undă verde pentru a colecta semnături în susținerea candidatei la alegerile prezidențiale. Menționăm, președinte al grupului de inițiativă este Iurie Chiorescu – fost deputat. Detalii AICI.

Natalia Morari a lucrat la TV8, unde a avut propria emisiune politică și făcut parte din Consiliul de administrare al televiziunii. În 2021, Morari a părăsit Consiliul de administrare al televiziunii, invocând „presiuni” din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Morari a declarat că SIS o șantaja cu informații despre viața ei personală și a declarat că tatăl copilului ei este controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, care ulterior a fost anunțat în căutare. Informația despre legătura lui Morari cu Platon a provocat un scandal, deoarece s-a aflat că ea a făcut interviuri cu el în timp ce erau deja într-o relație. În final, emisiunea ei de la TV8 a fost închisă definitiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: