Elevii din clasele primare și cele gimnaziale din capitală au revenit la regimul obișnuit de alimentație
Full Article 2 minutes read

Elevii din clasele primare și cele gimnaziale din capitală au revenit la regimul obișnuit de alimentație

Începând de astăzi, 21 septembrie 2020, elevii din clasele primare și cele gimnaziale revin la regimul obișnuit de alimentație. Aceștia sunt hrăniți la cantină și primesc și bucate calde, se arată într-un comunicat publicat de primăria capitalei.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a informat luni, în cadrul ședinței operative, că săptămâna trecută, hrana copiilor a fost organizată în toate instituțiile educaționale din capitală, de care au beneficiat 34500 de elevi. În 62 de școli s-a trecut deja la alimentația obișnuită, în sala de mese (cantină), iar în alte 65 de instituții din ciclul primar și secundar, săptămâna trecută, a fost organizată hrana la pachet.

Potrivit viceprimarului, de luni, vor reveni la alimentația tradițională, organizată în sala de mese și alte unități școlare.

De asemenea, începând cu data de 7 septembrie 2020, în cadrul instituțiilor de educație timpurie, hrana copiilor este asigurată de 4 ori pe zi.

Precizăm că, anterior, reprezentantul Direcției municipale pentru siguranța alimentelor, Eugeniu Straistă, a anunțat că elevii din Chișinău vor primi mâncare „la pachet” și nu vor fi hrăniți la școală din motive de securitate epidemiologică.

Potrivit celui mai recent bilanț, de la începutul anului, au fost depistate 190 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 în școlile din capitală și 51 de îmbolnăviri în grădinițe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: