Elevii ruși ar putea fi forțați să se implice în producția materialelor necesare pentru război. Deputat: Trebuie să venim cu o inițiativă
Full Article 1 minutes read

Elevii ruși ar putea fi forțați să se implice în producția materialelor necesare pentru război. Deputat: Trebuie să venim cu o inițiativă

Deputata Adunării Legislative din regiunea Rostov, Rusia, Tatiana Ivașcenko a sugerat folosirea muncii copiilor pentru nevoile militare fără acordul părinților lor. Aceasta a propus ca elevii să fie implicați în producția de lumânări de tranșee și plase de camuflaj, relatează Radio Svoboda.

Ivașcenko a numit fabricarea de lumânări și plase „muncă voluntară semnificativă din punct de vedere social” și a spus că instituțiile de învățământ nu ar trebui să ceară permisiunea părinților școlarilor pentru a-i angaja pe aceștia.

„Părinții nu au încredere în școală? De câți ani umilim școala în felul acesta? Copiii nu iau în mână ceva mai greu decât o cârpă de tablă până în clasa a XI-a. Iar apoi după trei ani trebuie să-și scoată prietenul de pe câmpul de luptă. Acest lucru nu este corect, după părerea mea. Trebuie să venim cu o inițiativă”, a declarat Ivashchenko.

În urma propunerii, președintele Parlamentului regional, Aleksandr Ișcenko, l-a instruit pe adjunctul său să „lucreze la această problemă”.

De menționat că conform legislației ruse, utilizarea muncii forțate a copiilor este interzisă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: