Episcopul Marchel riscă să nu mai slujească în catedrala din Bălți? Mitropolia Basarabiei ar avea dovezi în privința proprietății edificiului 
Full Article 2 minutes read

Episcopul Marchel riscă să nu mai slujească în catedrala din Bălți? Mitropolia Basarabiei ar avea dovezi în privința proprietății edificiului 

Mitropolia Basarabiei, subordonată Patriarhiei Române, luptă să obțină înapoi reședința episcopiei și catedrala „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Bălți, scrie anticoruptie.md. În această catedrală slujește episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, al Mitropoliei Moldovei subordonată Moscovei.

Arhidiaconul Maxim Sturza din cadrul Mitropoliei Basarabiei a confirmat pentru sursa citată demersurile făcute în acest sens și a spus că este un proces anevoios.

Episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei, Antonie, a declarat pentru tvn.md că își continuă eforturile să recupereze mai multe edificii de cult.

Noi avem dovezi că sunt ale noastre, au aparținut, au fost construite de înaintașul, de primul Mitropolit Visarion Puiu, care a păstorit aici, la Bălți, și ele trebuie să revină proprietarilor de drept. Și aici bănuim că nu va fi ușor. Oricum, dreptatea este de partea noastră și noi vom insista să se facă dreptate și să triumfe adevărul”, a spus ierarhul.

Episcopul de Bălți și Fălești a fost întrebat dacă va ceda edificiile: „Este proprietatea statului și ne este dată nouă spre folosință și atâta-i tot, cred că noi ne ieftinim pe noi înșiși, eu nu am de gând să cobor la vorbele acestea care nici măcar de piață nu pot fi numite”.

Potrivit sursei, catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bălți a fost construită în perioada 1923-1933, în perioada păstoriei Mitropolitui Visarion Puiu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: