Epopeea viorii a luat sfârșit. Instrumentul muzical a fost returnat violonistei Alexandra Conunova
Full Article 2 minutes read

Epopeea viorii a luat sfârșit. Instrumentul muzical a fost returnat violonistei Alexandra Conunova

Vioara ridicată în luna octombrie 2021, pe Aeroportul din Chișinău, a fost returnată violonistei Alexandra Conunova, care acum a prezentat documentele autentificate ce o împuterniceau să o dețină în folosință. Despre aceasta a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS), pe 23 decembrie.  

Reamintim, la ieșirea din țară instrumentul muzical nu a fost declarat ca valoare culturală, contrar celor indicate în actele de însoțire. De altfel, în cazul în care este transportat un bun cu valoare culturală, potrivit legii, acesta trebuie declarat în mod obligatoriu, accentuează PCCOCS.

La două zile de la reținerea viorii de către inspectorii de la Serviciul Vamal, însă, persoana a prezentat un certificat de la Ministerul Culturii, cu un conținut contradictoriu celor indicate în cel precedent. Mai exact, acesta specifica că instrumentul nu prezintă valoare culturală.

„Prin urmare, a fost necesară verificarea tuturor circumstanțelor, solicitarea documentelor autentificate de la proprietar, care o împuterniceau să o folosească și audierea persoanei”, explică PCCOCS.

Astăzi, la o zi de la prezentarea documentelor autentificate și parcurgerii procedurilor legale care se impun, instrumentul muzical a fost eliberat violonistei.

Urmărirea penală continuă, în vederea dispunerii unei soluții obiective privind fapta investigată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: