Erdogan intenționează să organizeze o întâlnire între Zelenski și Putin
Full Article 2 minutes read

Erdogan intenționează să organizeze o întâlnire între Zelenski și Putin

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan intenționează să organizeze o întâlnire cu președinții Ucrainei și Rusiei, Vladimir Zelenski și Vladimir Putin. Erdogan a vorbit despre acest lucru pe 31 martie, la o întâlnire cu jurnaliştii, menţionând că Turcia ar fi bucuroasă să contribuie la sfârşitul războiului.

„Discuțiile care au avut loc la Istanbul au dat impuls unei reglementări pașnice”, a spus Erdogan, invocând decizia Rusiei de a reduce activitatea militară în regiunile Kiev și Cernihiv.

Potrivit lui Erdogan, el este hotărât să organizeze o întâlnire între Zelenski și Putin după ce delegațiile reușesc să ajungă la un acord și la o încetare a focului.

„Le vom spune: scopul nostru este să vă aducem cât mai curând posibil”, a spus președintele, menționând că speră să primească informații de la ambii președinți în viitorul apropiat despre o posibilă dată a întâlnirii.

„Politica iubitoare de pace, principială și în același timp echilibrată a Turciei în problema Ucrainei a fost apreciată de toate părțile. Mulți lideri au subliniat importanța participării Turciei la aceste dialoguri bilaterale. Mai ales după întâlnirea de la Istanbul. Turcia a determinat, de asemenea, multe țări UE și NATO să ia o abordare diferită”, a spus Erdogan.

Amintim că pe 29 martie la Istanbul a avut loc o nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina, în vederea încetării focului. După întrevedere, asistentul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Medinschi a spus că negocierile au fost „constructive”. Declarația aparține asistentului preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Medinschi, șef al delegației ruse de negociatori. Totodată, Medinschi a enumerat propunerile primite de la delegația ucraineană.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: