„Este o dovadă de impotență a oponenților noștri”. Cum explică PSRM scandalul sexual privind candidatul de la Hâncești

Partidului Socialiștilor (PSRM), precum și candidatul acestuia la funcția de deputat în circumscripția 38, Hîncești, Ștefan Gațcan, au calificat drept „aberații și manipulări” informațiile apărute în presă despre faptul că acesta ar fi avut relații sexuale cu fiica fratelui său, motiv pentru care ar fi fost șantajat de către aceasta, dar și de către iubitul ei. 

„Este o aberație care nu înseamnă nimic, pentru că cei care au încercat să înfăptuiască acest lucru au stat după gratii, de aceea no comment. Niciun material absolut care să denote faptele invocate acolo și de facto nici nu poate exista. De aceea, îmi pare foarte rău că oamenii încep a inventa diferite aberații. Dacă creierul omului este gândit pentru a formula aberații, acest om are un drum spre nicăieri”, a declarat Ștefan Gațcan.

Acesta a fost susținut și de către președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi, precum și de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrâncea.

„Ne pare rău că dl Gațcan, în ultima săptămână a campaniei electorale, pe care a petrecut-o decent și nu a atacat nicio persoană, nu a vorbit despre niciun oponent politic și a fost un model de corectitudine – trebuie să trăiască rezultatele metodelor mârșave a unor oponenți politici, care nu au găsit nimic altceva decât să îl murdărească invocând niște aberații, manipulări și fapte absolut inexistente despre o situație care a avut loc acum 20 de ani și din care el a ieșit cu câștig în instanța de judecată. Este o dovadă de impotență a oponenților noștri”, a declarat Vlad Bătrâncea, secretarul executiv al PSRM.

Vlad Bătrâncea a amintit că aceste metode ar fi fost folosite și anul trecut, în timpul alegerilor locale din municipiul Chișinău.

„Aducem aminte colegilor de pe dreapta că aceste metode, încercări de a lovi sub centură, încercări de a manipula, de a murdări, de ataca, de a isteriza situația, aici, în municipiul Chișinău deja nu mai lucrează”, a precizat Bătrâncea.

Precizăm că miercuri, 11 martie, în presă a apărut un articol în care jurnaliștii menționează că Ștefan Gațcan, candidatul PSRM la funcția de deputat la scrutinul parlamentar din 15 martie, ar fi avut relații sexuale cu propria nepoată, care pe atunci avea 19 ani. Potrivit unui document (a cărei veridicitate nu a fost stabilită) publicat de jurnaliști, ulterior, tânăra împreună cu iubitul său, ar fi încercat să îl șantajeze pe Ștefan Gațcan, cu ajutorul unor materiale compromițătoare. Acesta ar fi căzut de acord să le plătească 3 mii de euro pentru a intra în posesia înregistrării, însă în momentul în care urmau să fie transmiși banii, tânărul a fost reținut de oamenii legii. Ulterior, ar fi fost reținută și nepoata lui Ștefan Gațcan.

Amintim că Ștefan Gațcan a fost numit director general al Institutului Mamei și Copilului în 2012. Acesta a demisionat în 2016.

Totodată, Ștefan Gațcan este fondatorul primei maternităţi private din ţară – „Extramed”, care și-a deschis porțile în 1998.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: