„Este o răzbunare”. Sergiu Sîrbu a fost alungat din nou de la ședința Consiliului Suprem de Securitate?
Full Article 3 minutes read

„Este o răzbunare”. Sergiu Sîrbu a fost alungat din nou de la ședința Consiliului Suprem de Securitate?

Deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu, care este președinte al Comisiei parlamentare securitate și ordine publică, nu ar fi fost lăsat să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Parlamentarul a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost invitat să plece, întrucât ar exista un conflict de interese legat de piața asigurărilor. Nu am reușit deocamdată să confirmăm spusele lui Sîrbu.

Deputatul Sergiu Sîrbu susține că a fost invitat să plece, întrucât ar exista un conflict de interese, legat de piața asigurărilor.

„I-am spus doamnei președinte că nu am niciun conflict de interese și că sunt gata să declar asta pe propria răspundere și sub răspundere penală, dacă este necesar. Am întrebat-o, de asemenea, dacă are vreun act din partea ANI prin care să fie stabilită această neconcordanță. Bineînțeles, așa ceva nu există. I-am transmis doamnei Sandu că înțeleg foarte bine că face acest lucru din răzbunare și din cauza că avem viziuni politice diferite și că, dacă mi-ar fi invocat acest argument ar fi fost mult mai credibilă și poate aș fi fost dispus să-l accept”, a scris Sîrbu pe 13 aprilie.

Consiliul Suprem de Securitate urma să discute două subiecte — situația pe piața financiar-nebancară, inclusiv pe piața asigurărilor, și criza de la Calea Ferată din Moldova. Sîrbu susține că a propus să fie abordat și subiectul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, iar președinta Maia Sandu a declarat că va fi audiat un reprezentant al Ministerului de Interne.

În semn de protest, deputatul susține că nu va mai participa la alte ședințe ale CSS: „Am decis, așadar, să plec de la această ședință și, probabil, voi refuza, în semn de protest, să particip și la cele viitoare. În primul rând, acestea nu sunt altceva decât o farsă de doi bani, iar deciziile care se iau nu valorează nici cât o ceapă degerată și nu au nimic în comun cu rolul și menirea acestei instituții”.

Consiliul Suprem de Securitate, s-a întrunit astăzi într-o nouă ședință de formă. Culmea este că, și de această dată, au…

Publicată de Sîrbu Sergiu pe Marţi, 13 aprilie 2021

 

Am solicitat un comentariu de la purtătoarea de cuvânt a președinției Sorina Ștefârță, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

***

Prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate s-a desfășurat pe 26 ianuarie. În partea introductivă a ședinței, care a fost difuzată live, Maia Sandu a menționat că nu va invita unii membri ai CSS la discuțiile ulterioare, pentru că are „anumite dubii cu privire la capacitatea lor de a lua decizii cu privire la securitatea statului”.

Pe 26 februarie, deputatul Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), care s-a desfășurat la Președinție pe tema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Ulterior, șefa statului a explicat că Sîrbu face parte dintr-un grup parlamentar ai cărui membri „sunt implicați direct în această mare schemă de corupție”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: