Explicația Maiei Sandu după ce Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința CSS
Full Article 3 minutes read

Explicația Maiei Sandu după ce Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința CSS

Președinta țării Maia Sandu susține că deputatul Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), deoarece acesta face parte dintr-un grup parlamentar ai cărui membri „sunt implicați direct în această mare schemă de corupție”. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing din 26 februarie, după întrunire.

„În situația în care dl Sîrbu vine dintr-o grupare parlamentară, unii membri ai căreia sunt implicați direct în subiectele pe care le-am discutat, acest lucru înseamnă conflict de interese. Pornind de la interesul țării, de la interesul finalizării acestor anchete extrem de importante și, mai ales, să reușim să întoarcem Aeroportul, considerăm că dl Sîrbu nu a putut să asiste la aceste discuții și l-am informat”, a argumentat Sandu.

Șefa statului a mai spus că nu poate să ofere informații despre cele discutate în cadrul ședinței CSS la acest subiect, însă Procuratura va merge în judecată în curând cu acest dosar de corupție.

„Acest conflict de interese este confirmat prin informațiile pe care le-am obținut înainte de această ședință a CSS. În situația în care știm care sunt personajele implicate în această mare schemă de corupție și în momentul în care dl Sîrbu face parte din această grupare, nu are cum să asiste la discuție”, a mai spus Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a dat drept exemplu practicile din Franța.

„De exemplu, când discutam cu șeful Autorității Naționale de Integritate din Franța, el spunea că, inclusiv Autoritatea poate să dea recomandări pentru anumiți membri ai guvernului, anumiți șefi de agenții, să nu participe la un proces sau altul, dacă există o mică suspiciune de conflict de interese. Exact asta am făcut și eu”, a conchis Sandu.

***

Amintim că, pe 26 februarie, la președinție, s-a desfășurat ședința CSS. Principalul subiect discutat a fost concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Contractul de concesionare al Aeroportului Internațional Chișinău a fost semnat în 2013, pe o perioadă de 49 de ani. Anul trecut, Agenția Proprietății Publice a cerut anularea contractului, pe motiv că nu ar fi fost respectate condițiile din contract, acuzații negate de Avia Invest.

Președintele Comisiei Parlamentare pentru Securitate și Ordinea Publică, deputatul grupului „Pentru Moldova” Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la întrunirea care a durat 6 ore.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: