Este sau nu nevoie de a treia doză de vaccin anti-Covid? Pfizer și BioNTech au prezentat primele concluzii
Full Article 1 minutes read

Este sau nu nevoie de a treia doză de vaccin anti-Covid? Pfizer și BioNTech au prezentat primele concluzii

Compania farmaceutică Pfizer și BioNTech a anunțat că a obținut „date încurajatoare” în cadrul testării efectelor celei de-a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului. Informația a fost publicată pe site-ul BioNTech. 

Datele studiului arată că, în urma administrării celei de-a treia doze de vaccin, la un interval de 6 luni de la a doua doză, se formează un nivel de anticorpi de 5-10 ori mai mare decât în timpul primelor două injecții.

Reprezentanții companiei au precizat că vor publica în curând mai multe date despre rezultatul studiului și le vor prezenta Direcției pentru producerea medicamentelor din SUA (FDA), Agenției europene a medicamentului (EMA), dar și altor instituții.

De asemenea, Pfizer și BioNTech au precizat că cea de-a treia doză de vaccin poate oferi o protecție înaltă împotriva tuturor tulpinilor de coronavirus depistate până în prezent.

Între timp, FDA și CDC (Centrul american pentru controlul și profilaxia maladiilor) au declarat deja că americanii vaccinați cu ambele doze nu au nevoie de a treia. Totuși, instituțiile sunt deschiși examinării acestei posibilități în cazul în care „știința va demonstra necesitatea acesteia”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: