„Este teritoriul Federației Ruse”. Reacția Kremlinului la vizita lui Zelenski în orașul Herson
Full Article 1 minutes read

„Este teritoriul Federației Ruse”. Reacția Kremlinului la vizita lui Zelenski în orașul Herson

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov nu a dorit să comenteze vizita președintelui ucrainean Vladimir Zelenski în orașul Herson. Cu toate acestea, scrie TASS, el a ținut să precizeze că Herson este teritoriul Rusiei. 

„Lăsăm asta fără comentarii”, a spus Peskov cu referire la vizita lui Zelenski în orașul Herson, eliberat recent de ruși. Totuși, el a subliniat că Herson „este teritoriul Federației Ruse”.

Amintim că pe 9 noiembrie, armata rusă și-a anunțat retragerea din Herson, singurul centru administrativ cucerit de la începutul războiului declanșat în Ucraina în luna februarie. Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a spus că „viețile și sănătatea militarilor ruși a fost mereu o prioritate” și a dat ordinul privind retragerea pe malul stâng al râului.

Pe 14 noiembrie, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a efectuat o vizită în Herson. Potrivit Reuters, Zelenski a fost întâmpinat de localnici, iar mulți dintre ei aveau steaguri ucrainene. Totodată, Zelenski s-a adresat personalului militar al Forțelor Armate ucrainene, menționând că Ucraina avansează pentru a restabili pacea în întreaga țară. La fel, președintele Ucrainei le-a oferit distincții militarilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: