„Este un show rușinos”. Natalia Gavrilița comentează vizita celor trei deputați ai fracțiunilor „ȘOR” și „BCS” la Moscova
Full Article 2 minutes read

„Este un show rușinos”. Natalia Gavrilița comentează vizita celor trei deputați ai fracțiunilor „ȘOR” și „BCS” la Moscova

Prim-ministra Natalia Gavrilița a calificat drept un „show rușionos” vizita la Moscova a celor celor trei deputați ai Partidului „ȘOR” și ai Partidului Comuniștilor, care, potrivit lor, au mers pentru identificarea soluțiilor asigurării Republicii Moldova cu gaze naturale.  Mai mult, șefa Executivului a spus că acest lucru nici nu este posibil.

„Eu am încredere că oamenii știu să aleagă grâul de neghină și că oamenii înțeleg că plecarea unor deputați sau al unor persoane care să vorbească urât despre țara noastră și să se preocupe doar de o regiune sau doar de un oraș aceasta este rușinos. Nu este posibil așa ceva. În primul rând este vorba despre Moldovagaz, care se supune legislației Republicii Moldova. Este un show rușinos”, a spus Natalia Gavrilița.

Cu toate acestea, şefa Executivului nu exclude riscul că Gaprom ar putea să sisteze livrarea gazelor către Moldova.

„Aşa cum am văzut deconectarea ţărilor europene una câte una, aşa am putea să ne trezim şi noi într-o asemenea situaţie, indiferent dacă avem sau nu audit. Luând în considerare aceste riscuri, sarcina noastră este să ne pregătim şi să fim alături de oameni în această iarnă”, a menționat Gavrilița

Amintim că recent, deputații Partidului „Șor” Reghina Apostolova, Petru Jardan, deputatul comunist Constantin Starîș s-au întâlnit, la Moscova, cu președintele Comitetului pentru relații internaționale din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki și cu vicepreședintele Comitetului, Dmitri Novikov. Potrivit unui comunicat emis, cei trei au discutat mai multe subiecte legate de relațiile bilaterale dintre cele două state. Unul dintre subiectele discutate, potrivit lor,  a fost identificarea soluțiilor asigurării Republicii Moldova cu gaze naturale în această iarnă la prețuri accesibile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: