Facebook

„Eu nu o să dau mită pentru banii mei!” Adriano Dulgher insistă că cei 1,5 mln de euro depistați la vamă îi aparțin

Adriano Dulgher, care susținea că este proprietarul celor circa 1,5 milioane de euro depistați într-un camion la vama Leușeni, continuă să insiste că banii îi aparțin. Asta în pofida faptului că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că tânărul a fost scos de sub urmărire penală și că nu ar avea nicio legătură cu acest caz, scrie Jurnal.md.

Adriano Dulgher a declarat jurnaliștilor că își va căuta dreptatea în instanța de judecată și că acțiunile PCCOCS ar avea legătură cu anumite interese politice.

„Părerea la un departament corupt care-i condus de Igor Dodon nu reprezintă democrația țării și adevărul care o să fie dat de Curte. Eu refuz să dau mită ca să-mi iau banii mei înapoi. Dodon încearcă mișcările acestea ca să mai fure și de la noi, de la diaspora care se întoarce și investește în țară. Dacă banii nu erau ai mei, venea altcineva și-i declara ori îi fura. Dar ei șed în aer acum, până se schimbă pătura asta coruptă. Eu nu o să dau mită pentru banii mei! Plecăm la curte”, a declarat Adrian Dulgher, contactat de Jurnal pentru o reacție.

În ajun, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, a confirmat pentru NM faptul că Adriano Dulgher a fost scos de sub urmărire penală. Pe de altă parte, acesta nu va fi tras la răspundere pentru declarații false, întrucât „pentru persoanele cu calitate de bănuit/învinuit, legea nu prevede pedeapsă pentru declarații”.

***

Amintim că în dimineața zile de 18 aprilie, chiar de Paște, oamenii legii au găsit peste 1,5 milioane de euro într-un camion ce încerca să treacă vama Leușeni.

Potrivit sursei citate, banii au fost depistați la intrarea în țară, în habitaclul unui autocamion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, ce se deplasa fără încărcătură. În cadrul controlului de specialitate, funcționarii vamali au remarcat prezența mai multor pachete suspecte în cabina camionului, motiv pentru care a fost dispusă verificarea acestora.

Ca urmare a numărării bancnotelor, s-a stabilit că suma de bani ascunsă în pachete se ridică la 1 570 660 de euro. Pe 1 mai, Procuratura Generală a anunțat că oamenii legii au depistat încă 50 de mii de euro ascunși în torpedoul camionului.

Pe 11 mai, Adriano Dulgher s-a adresat PCCOCS printr-o cerere, expediată prin poșta electronică, din care ar rezulta că banii i-ar aparține.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Andrei Mardari / NewsMaker

Rețelele sociale, în topul surselor de informare. Facebook și TikTok – favoritele moldovenilor

Majoritatea moldovenilor preferă rețelele sociale ca principală sursă de informare, urmate de televiziuni și site-uri de știri – arată cel mai recent studiu de audiență a mass-media din Republica Moldova, prezentat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) pe 17 iunie. La polul opus, 28,6% dintre respondenți spun că nu au încredere în nicio sursă media.

Potrivit cercetării, Facebook, YouTube, TikTok, Instagram și Telegram sunt platformele cele mai accesate, în timp ce X (fosta Twitter), Odnoklassniki și Snapchat sunt mai puțin populare. Majoritatea respondenților – 81% – accesează internetul zilnic, în diverse scopuri: pentru comunicare și socializare, căutarea de informații personale, informare, ascultarea de muzică sau vizionarea de filme, studiu sau activități profesionale.

Studiul mai arată că posturile de televiziune se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației, acestea fiind urmate de rețelele sociale și site-urile de știri.

„Sperăm că cifrele de audiență vor fi utile managerilor media în elaborarea planurilor de promovare și marketing, dar și în atragerea de parteneri și publicitate. În același timp, informațiile despre profilul socio-demografic al publicului vor ajuta echipele editoriale să înțeleagă mai bine cine le urmărește. Atunci când știi cui te adresezi, poți crea conținut mai relevant, mai interesant și mai bine adaptat nevoilor publicului, ceea ce contribuie la creșterea audienței”, a declarat Nadine Gogu, directoarea executivă a CJI.

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 1.045 de respondenți, al populației adulte (18+ ani) din Republica Moldova. Studiul acoperă atât mediul urban, cât și cel rural, inclusiv diferite regiuni geografice ale țării. Marja de eroare maximă este de ±3,0%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: