„Eu nu o să dau mită pentru banii mei!” Adriano Dulgher insistă că cei 1,5 mln de euro depistați la vamă îi aparțin
Full Article 3 minutes read

„Eu nu o să dau mită pentru banii mei!” Adriano Dulgher insistă că cei 1,5 mln de euro depistați la vamă îi aparțin

Adriano Dulgher, care susținea că este proprietarul celor circa 1,5 milioane de euro depistați într-un camion la vama Leușeni, continuă să insiste că banii îi aparțin. Asta în pofida faptului că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că tânărul a fost scos de sub urmărire penală și că nu ar avea nicio legătură cu acest caz, scrie Jurnal.md.

Adriano Dulgher a declarat jurnaliștilor că își va căuta dreptatea în instanța de judecată și că acțiunile PCCOCS ar avea legătură cu anumite interese politice.

„Părerea la un departament corupt care-i condus de Igor Dodon nu reprezintă democrația țării și adevărul care o să fie dat de Curte. Eu refuz să dau mită ca să-mi iau banii mei înapoi. Dodon încearcă mișcările acestea ca să mai fure și de la noi, de la diaspora care se întoarce și investește în țară. Dacă banii nu erau ai mei, venea altcineva și-i declara ori îi fura. Dar ei șed în aer acum, până se schimbă pătura asta coruptă. Eu nu o să dau mită pentru banii mei! Plecăm la curte”, a declarat Adrian Dulgher, contactat de Jurnal pentru o reacție.

În ajun, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, a confirmat pentru NM faptul că Adriano Dulgher a fost scos de sub urmărire penală. Pe de altă parte, acesta nu va fi tras la răspundere pentru declarații false, întrucât „pentru persoanele cu calitate de bănuit/învinuit, legea nu prevede pedeapsă pentru declarații”.

***

Amintim că în dimineața zile de 18 aprilie, chiar de Paște, oamenii legii au găsit peste 1,5 milioane de euro într-un camion ce încerca să treacă vama Leușeni.

Potrivit sursei citate, banii au fost depistați la intrarea în țară, în habitaclul unui autocamion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, ce se deplasa fără încărcătură. În cadrul controlului de specialitate, funcționarii vamali au remarcat prezența mai multor pachete suspecte în cabina camionului, motiv pentru care a fost dispusă verificarea acestora.

Ca urmare a numărării bancnotelor, s-a stabilit că suma de bani ascunsă în pachete se ridică la 1 570 660 de euro. Pe 1 mai, Procuratura Generală a anunțat că oamenii legii au depistat încă 50 de mii de euro ascunși în torpedoul camionului.

Pe 11 mai, Adriano Dulgher s-a adresat PCCOCS printr-o cerere, expediată prin poșta electronică, din care ar rezulta că banii i-ar aparține.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: