Europol a avertizat despre un potențial pericol de contrabandă cu arme de foc din Ucraina spre țările UE
Full Article 2 minutes read

Europol a avertizat despre un potențial pericol de contrabandă cu arme de foc din Ucraina spre țările UE

Europol colaborează în stânsă legătură cu funcționarii ucraineni, pentru a diminua riscul contrabandei cu arme de foc spre Uniunea Europeană, se arată într-o declarație oficială a instituției. Comunicatul a fost publicat după ce declarațiile speakerului instituției Jan Op Gen Orth ar fi fost interpretate greșit de către agenția DPA și alte surse mass-media, informează Stopfake.org.

Agenţia Europeană de Poliţie (Europol) a precizat că potențialul pericol semnalat în zonele de luptă constă în faptul că armamentul ar putea ajunge la persoane nepotrivite.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, Europol a avertizat că distribuirea armelor de foc și materialelor explozibile poate provoca creșterea numărului de arme de foc și muniții îndreptate spre UE prin trasee de contrabandă sau platforme online. Pericolul ar putea deveni și mai acut odată cu încheierea conflictului.

Europol colaborează în stânsă legătură cu funcționarii ucraineni, pentru a diminua pericolul transportului de arme în UE. Avem deplină încredere în ei în procesul de implementare a noilor măsuri de monitorizare și supraveghere a acestor arme de foc”, se mai arată în comunicat. 

Precizăm că, în varianta inițială a acestei știri, NM a făcut trimitere la DW, care a scris că Europol afirmă că există indicii cu privire la contrabanda cu arme din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: