„Evenimentul mi-a depășit așteptările”. Eurodeputatul Mureșan, după ce a fost pe 21 mai în PMAN 
Full Article 2 minutes read

„Evenimentul mi-a depășit așteptările”. Eurodeputatul Mureșan, după ce a fost pe 21 mai în PMAN 

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a fost pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Pe o rețea de socializare, Mureșan a declarat că Adunarea „Moldova Europeană” i-a depășit așteptările. 

„Mă așteptam că Adunarea „Moldova Europeană” să fie un succes, dar evenimentul mi-a depășit așteptările. Peste 50.000 de oameni din toate colțurile țarii și din Diaspora, tineri și vârstnici, părinți cu copii, toți au spus clar: vrem o Republică Moldova europeană”, a scris Mureșan, pe rețelele de socializare.

Ulterior, el a publicat o altă postare în care menționa că „80.000 de oameni în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău au cerut integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

Eurodeputatul a anunțat pe 15 mai că va participa la adunarea din PMAN din Chișinău. El a spus că va fi alături de oamenii din Republica Moldova pe 21 mai. „Ne vom arăta sprijinul pentru parcursul european al țării”, a adăugat el.

***

Pe 21 mai, în PMAN, a avut loc Adunarea „Moldova Europeană”. Evenimentul a avut două părți: adresări către cetățeni și un program artistic. Adunarea „Moldova Europeană” s-a desfășurat la Chișinău, dar și în alte 33 de capitale și orașe europene.

La Chișinău, președinta Maia Sandu a susținut un discurs în fața moldovenilor. Șefa statului a asigurat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. De menționat că președinta a vorbit în cinci limbi la Adunarea „Moldova Europeană”. Deși cea mai mare parte a discursului a fost în română, aceasta a adresat un mesaj și în rusă, ucraineană, găgăuză și bulgară.

Și președinta Parlamentului European Roberta Metsola, aflată la Chișinău – la Adunarea „Moldova Europeană”, a vorbit de pe scena din PMAN. Metsola a spus că vrea să fie alături de Moldova, atunci când țara va începe negocierile privind aderarea la UE. „Sperăm că în acest an”, a menționat oficialul.

La sfârșitul Adunării „Moldova Europeană” a fost adoptată rezoluția „Moldova Europeană”. Prin acest document, moldovenii și-au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Potrivit datelor Poliției, în Piața Marii Adunări Naționale – pe 21 mai, s-au adunat între 75 000 și 80 000 de persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: