Ex-deputata Platformei DA Stela Macari susține că este hărțuită de Partidul „ȘOR” (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Ex-deputata Platformei DA Stela Macari susține că este hărțuită de Partidul „ȘOR” (VIDEO)

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) susține că ex-deputata Stela Macari ar fi hărțuită de Partidul „ȘOR”. Într-o conferință de presă, fosta parlamentară, însoțită de liderul interimar al Platformei DA, a oferit detalii despre cele 5 procese judiciare inițiate de reprezentanții Partidului „ȘOR” împotriva sa, în legătură cu anumite declarații ale acesteia.

Dinu Plângău și Stela Macari și-au exprimat regretul că Partidul „ȘOR” a acces în Parlament. Ex-deputata a mai menționat că a devenit ținta hărțuirilor Partidului „ȘOR”, iar ieri a avut loc prima ședință de judecată într-un șir de procese judiciare în care este vizată.

„Motivul este mai mult decât absurd și se întâmplă ca urmare a unor declarații expuse de mine încă la sfârșitul lunii martie în cadrul unei conferințe de presă în care am făcut trimitere la învinuirile și afirmațiile aduse de către procurorul general în adresa unor membri ai acestui partid, ca fiind parte a unui grup criminal organizat. Cele peste 300 de scrisori cu cereri prealabile, trase la indigo și trimise din toate colțurile Moldovei, de la oameni care au știut, dar și care nu prea au știut ce-i în conținutul lor. Iar de curand m-am pricopsit cu mai multe dosare pe numele meu, în care mi se invocă lansarea unor afirmații denigratoare care au lezat onoarea si demnitatea unor membri ai acestui partid, cerându-mi-se dezmințirea acestora”, a relatat Macari.

Ex-deputata consideră că cei din Partidul „ȘOR” se răzbună pe ea din cauza prezenței sale frecvente în raionul Orhei în cei doi ani de mandat, a demersurilor sale către instituțiile și organizațiile de acolo, a preocupărilor sale pentru sănătatea cetățenilor, mai ales a pensionarilor, în contextul calității dubioase a produselor comercializate prin intermediul magazinelor sociale, precum și a inițiativei sale și a Mariei Ciobanu, prin care solicitau Ministerului Justiției de a radia Partidul „ȘOR” din registrul partidelor politice.

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a amintit că anterior formațiunea a propus ca Partidul „ȘOR” să fie scos în afara legii. Platforma DA solicită să fie reluate inițiativele și demersurile de iradiere a partidului Șor din lista partidelor legale.

Amintim că, pe 13 mai, Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările depuse de ex-deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău, Maria Ciobanu și Liviu Vovc privind controlul constituționalității Partidului Politic „ŞOR”.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului „ȘOR” a menționat că formațiunea va reveni ulterior cu o reacție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: