Ex-ministrul Finanțelor Dumitru Budianschi, propus de PAS la șefia Comisiei Naționale a Pieței Fianciare. Actualul director a demisionat
Full Article 2 minutes read

Ex-ministrul Finanțelor Dumitru Budianschi, propus de PAS la șefia Comisiei Naționale a Pieței Fianciare. Actualul director a demisionat

Fostul ministru al Finanțelor Dumitru Budanschi urmează a fi propus pentru funcția de președinte a Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). Se întâmplă după ce Cornelia Cozlovschi și-a înaintat cererea de demisie din funcția de membru și președinte al CNPF.

Cornelia Cozlovschi și-a prezentat cererea de demisie șefului Parlamentului Igor Grosu pe 23 martie. Cu toate acestea, informația despre plecarea din funcție a președintei CNPF a fost făcută publică pe 28 martie.

„Motivele prezentei cereri de demisii sunt de ordin personal”, se arată în cererea depusă de Cozlovschi.

 

Ulterior, deputatul PAS Radu Marian a anunțat că, urmare a demisiei Corneliei Cozlovschi, șeful legislativului Igor Grosu urmează să propună Parlamentului candidatura lui Dumitru Budianschi pentru funcția de președinte al CNPF. Subiectul va fi examinat în ședința plenară a Parlamentului, din 30 martie.

„Îi mulțumim enorm doamnei Cozlovschi pentru efortul substanțial depus la întărirea și schimbarea la față spre bine a CNPF – o instituție care este astăzi respectată și care promovează reforme benefice în domeniu. Sper că doamna Cozlovschi să revină în sectorul public în viitorul apropiat”, a scris Radu Marian pe canalul său de Telegram.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: