Ex-viceguvernatorul Băncii Naționale și fostul șef al departamentului de supraveghere specială, reținuți pentru 30 de zile
Full Article 1 minutes read

Ex-viceguvernatorul Băncii Naționale și fostul șef al departamentului de supraveghere specială, reținuți pentru 30 de zile

Ex-viceguvernatorul Băncii Naționale, Emma Tăbârță și Ion Ropot, fostul șef al departamentului de supraveghere specială, au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru NM de către Maria Vieru, ofițerul de presă al Procuraturii Generale. 

Menționăm că fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Acesta este învinuit de escrocherie și spălare de bani în dosarul furtului miliardului.

Amintim că, miercuri, 5 martie, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Ilan Șor a făcut declarații despre dosarul privind „furtul miliardului”. Acesta a subliniat că un rol decisiv în această operațiune l-au jucat fosta viceguvernatoare a BNM, Emma Tăbârță și fostul șef al departamentului de supraveghere specială, Ion Ropot, care s-a autonumit în calitate de administrator special al BEM și a gestionat banii pe care BNM i-a alocat în calitate de garanție de stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: