Examenul de obţinere a permisului de conducere a fost suspendat din cauza pandemiei de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Examenul de obţinere a permisului de conducere a fost suspendat din cauza pandemiei de COVID-19

Examenele de obţinere a permisului de conducere şi procesului de documentare a conducătorilor auto în mun. Chişinău vor fi suspendate, începând de astăzi, 16 martie. Potrivit unui comunicat publicat de Agenția Servicii Publice, persoanele care urmau să susțină examenul vor fi reprogramate.

„Persoanele programate pe ziua de 16 martie curent pentru susținerea examenului vor fi reprogramate pentru alte zile. Data și ora acestora vor fi aduse la cunoștință suplimentar”, se arată în comunicat.

Informații detaliate cu privire la programul prestării serviciilor de către Agenția Servicii Publice, precum și modificările efectuate vor fi accesibile pe pagina oficială a instituției www.asp.gov.md sau la numerele Call-centrului 14909(+373 22) 257070.

Amintim că, potrivit datelor prezentate astăzi de ministrul Sănătății, în Republica Moldova au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19, bilanțul ajungând la 23 de pacienți. Premierul Ion Chicu a anunțat că guvernul este pregătit să instituie stare de urgență la nivel național.

În contextul pandemiei, în Republica Moldova a fost decretat cod roșu de alertă privind răspândirea coronavirusului de tip nou. Astfel, toate școlile și grădinițele au fost închise. Totodată, începând de luni, 16 martie, vor funcționa numai magazinele de produse alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

La fel, din 17 martie va fi sistat în totalitate traficul aerian.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice acesta ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimul 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: