Experiment social la Moscova. Vor fi deschise restaurante în exclusivitate pentru persoanele imunizate
Full Article 2 minutes read

Experiment social la Moscova. Vor fi deschise restaurante în exclusivitate pentru persoanele imunizate

Din 19 iunie, la Moscova, va fi lansat un experiment social. În oraș vor fi deschise între 10 și 20 de restaurante „Covid free”. Anunțul a a fost făcut de către primarul capitalei Rusiei Serghei Sobianin. De asemenea, edilul a anunțat prelungirea până pe 29 iunie a restricțiilor în legătură cu pandemia de coronavirus, informează portalul Meduza.

În decretul primarului se arată că, la intrarea în restaurantele respective, toate persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani vor trebui să prezinte certificate care confirmă imunizarea cu ambele doze de vaccin. Minorii vor fi admiși numai împreună cu părinții sau tutorii, care au certificatele respective.

„Aceste restaurante vor fi declarate teritorii „Covid free”. La intrare, vizitatorii vor prezenta codurile QR care confirmă imunizarea. Codurile respective pot fi descărcate de pe site-ul agenției pentru servicii publice”, a precizat Sobianin.

Experimentul se va încheia pe 29 iunie, însă ar putea fi prelungit. Spre deosebire de alte localuri, restaurantele „Covid free” vor putea rămâne deschise și în intervalul 23:00-6:00.

***

Capitala rusă suspectează apariţia unor „noi variante” ale coronavirusului, a declarat joi primarul Moscovei, Serghei Sobianin. El a menţionat că, la Moscova, cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la 3.000 la 7.000, iar numărul ar putea crește.

Sobianin a decretat miercuri vaccinarea obligatorie a tuturor angajaţilor din sectorul serviciilor. Aproximativ 60% dintre ei, adică două milioane de persoane, trebuie să fie vaccinaţi până la 15 august.

Din decembrie 2020, doar 19 milioane de ruşi, din 146 de milioane de locuitori, au primit cel puţin o doză de vaccin, conform recensământului site-ului Gogov, care colectează date din regiuni şi mass-media, în lipsa unor statistici naţionale oficiale.

La Moscova, 1,8 milioane de persoane au primit cel puţin o injecţie, dintre cele aproximativ 13 milioane de locuitori înregistraţi oficial.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: