Explicația deputaților comuniști și socialiști, care nu au venit la ședința Parlamentului
Full Article 2 minutes read

Explicația deputaților comuniști și socialiști, care nu au venit la ședința Parlamentului

De la ședința extraordinară a Parlamentului din 8 septembrie au lipsit și deputații fracțiunii Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Contactată de NM, reprezentanta PSRM Carmena Sterpu a precizat că explicația este aceeași ca și pentru boicotul ședinței precedente.

La ședința de astăzi a Parlamentului s-au prezentat doar 53 de deputați – toți ai Partidului Acțiune și Solidaritate (o parte dintre ei, inclusiv speakerul Igor Grosu au lipsit din cauza că efectuează o vizită oficială în Danemarca).

Niciun deputat din opoziția parlamentară nu s-a prezentat la întrunire.

„BCS și-a expus poziția pe 26 august, când Parlamentul a examinat în ședință extraordinară rectificările la Legea Bugetului în prima lectură. Aceleași motive stau la baza deciziei BCS de a nu participa și la actuala ședință”, a precizat Carmena Sterpu, purtătoare de cuvânt a PSRM la solicitarea NM.

Amintim că, pe 26 august, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, a anunțat că fracțiunea pe care o reprezintă solicită demisia Guvernului și convocarea alegerilor parlamentare anticipate.

Atunci când Guvernul este incapabil să facă ceva în politica internă, vine cu integrarea europeană, propunând „reparație” cosmetică”, a subliniat vicespeakerul. Acesta a mai menționat că fracțiunea cere lichidarea celor patru ministere noi, revenirea la structura Guvernului din anul 2020, reducerea cheltuielilor administrative. De asemenea, Bătrîncea a anunțat că BCS va prezenta un plan anticriză care va fi elaborat în colaborate cu „cei mai buni specialiști”.

Amintim că de la ședința din 8 septembrie a Parlamentului lipsește și fracțiunea Partidului „ȘOR”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: