Explozie într-un gimnaziu de la o mănăstire din suburbia Moscovei. Sunt victime
Full Article 2 minutes read

Explozie într-un gimnaziu de la o mănăstire din suburbia Moscovei. Sunt victime

În fața gimnaziului ortodox din cadrul Mănăstirii „Vvedenskiy Vladychniy”, amplasat în suburbia Moscovei, s-a produs pe 13 decembrie o explozie, informează Novaya Gazeta. În urma deflagrației, au avut de suferit 12 persoane, majoritatea elevi. Unii au fost spitalizați cu arsuri și răni. Copiii care se aflau în interiorul clădirii au fost evacuați peste fereastră. 

Agenția Interfax informează că atacatorul este fost elev al gimnaziului. Sursele agenției TASS susțin că acesta a planificat producerea deflagrației dimineața, în timpul rugăciunii, însă dispozitivul a explodat mai devreme. Autorul atacului este, potrivit presei ruse, Vladislav Strujenkov. În prezent, forțele de ordine desfășoară percheziții în casa acestuia.

În timpul studiilor, tânărul ar fi fost supus bullyingului. „Motivul infracțiunii este ura suspectului față de pedagogi și măicuțe, din cauza unor relații personale tensionate”, a menționat o sursă pentru Interfax.

Potrivit altor surse, în timpul deflagrației, atacatorul a fost grav rănit la picior. Inițial, sursele TASS și RIA Novosti susțineau că tânărul de 18 ani a murit, însă ulterior s-a dovedit că acesta este în viață. Forțele de ordine au declarat ulterior că acesta a fost preluat de o ambulanță.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: