„Exprimăm întreaga solidaritate cu poporul belarus”. Ministerul Afacerilor Externe, despre situația postelectorală din Belarus
Full Article 2 minutes read

„Exprimăm întreaga solidaritate cu poporul belarus”. Ministerul Afacerilor Externe, despre situația postelectorală din Belarus

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene urmărește cu atenție și preocupare evoluția situației postelectorale din Belarus, fiind îngrijorat în particular de violențele înregistrate în această țară. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al instituției.

x

„Reiterând importanța respectării drepturilor omului și a normelor democratice general acceptate, sperăm că dificultățile cu care se confruntă în aceste zile poporul belarus vor fi depășite pe cale pașnică, în cadrul unui dialog politic autentic și incluziv”, se arată în comunicat.

„În aceste momente dificile, exprimăm întreaga solidaritate cu poporul belarus, continuând să susținem consolidarea democrației, prosperitatea, stabilitatea și independența Republicii Belarus – țară prietenă și partener tradițional important de cooperare al Republicii Moldova”, se mai anunță în același mesaj.

Amintim că și președintele Igor Dodon s-a expus în privința evenimentelor din Belarus. „Ceea ce se întâmplă acum acolo sunt treburile lor interne. Sigur că mie multe lucruri nu îmi plac. Mi-aș dori să nu fie aceste ciocniri, nicăieri, în nici o țară, nici la noi, nici la ei”, a spus Dodon.

Precizăm că în seara zilei de 9 august, în Minsk și în alte orașe din Belarus au avut loc proteste după ce Alexandr Lukașenko a câștigat un nou mandat de președinte. Până în prezent, în urma altercațiilor cu poliția, aproximativ 7000 de persoane au fost arestate. Totodată, angajații mai multor întreprinderi au anunțat grevă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: