chamber.md

„Fabricat în Moldova” și-a deschis porțile la Moldexpo. Programul evenimentului

Evenimentul național „Fabricat în Moldova”, ediția 2023, a fost lansat la centrul expozițional ”Moldexpo” din Chișinău. Vor fi prezentate produsele și serviciile a peste 300 de antreprenori din țara noastră. Potrivit organizatorilor, evenimentul include un vast program de afaceri, care va permite exploatarea la maxim a posibilităților pentru dezvoltarea business-ului. Mai mult, acest reprezintă o platformă unică de colaborare. Expoziția poate fi vizitată până în data de 4 februarie. NewsMaker este partener media al evenimentului.

Programul evenimentelor:

Miercuri, 01 februarie 2023

10:45- Inaugurarea evenimentului naţional „Fabricat în Moldova”, ediția a XX-a

12:30 –  Forum de afaceri moldo-roman, CIE MOLDEXPO, pavilionul Central, et. II, sala de conferinţe.

 Joi, 2 februarie 2023

10:00- CONFERINȚA SECTORIALĂ A VINULUI „Cooperarea UE și Parteneriatul estic în sectorul vitivinicol: atractivitatea sectorului și oportunitățile de piață”, Courtyard by Marriott, Diamond Meeting Room21/A Arborilor Street, Chisinau.

12:00- Seminar ”Investițiile în oameni – investiții în succesul companiei”, CIE MOLDEXPO, pavilionul Central, et. II, sala de conferinţe.

15:30- ”Factori cheie pentru o cooperare de succes cu companiile germane”, Courtyard by Marriott, Diamond Meeting Room, 21/A Arborilor Street, Chisinau.

Vineri, 3 februarie 2023

9:30- Masă Rotundă Naţională ”ECONOMIA VERDE. Fabricat în Moldova”, CIE MOLDEXPO, pavilionul Central, et. II, sala de conferinţe.

15:00- Evenimentul de lansare a voucherelor pentru sport destinate angajaților, CIE MOLDEXPO, pavilionul Central, et. II, sala de conferinţe.

Participarea la Programul de Afaceri este gratuită, iar înregistrarea la evenimentele din program, se realizează accesând link-ul https://bit.ly/3j0Sck4

Expoziția națională ”Fabricat în Moldova” 2023 este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) și partenerii media: Agrobiznes; Agro Tv; Agroexpert; #Diez; My Business; NewsMaker; Privesc.eu; Rlive, realitatea, bani.md și TVR Moldova.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2023  include un vast program de afaceri, care va permite exploatarea la maxim a posibilităților pentru dezvoltarea afacerilor și va reprezenta o platformă unică de colaborare între mediul de afaceri, instituțiile publice și de suport al business-ului, având drept scop îmbunătățirea mediului de afaceri în țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Daniel Vodă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre interdicția lui Ion Ceban în Schengen: „Nu e știrea zilei”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că interdicția de intrare în România și în spațiul Schengen a primarului Chișinăului, Ion Ceban, nu reprezintă o „știre a zilei”. El susține că, cel mai probabil, Ceban era deja informat despre această măsură înainte ca informația să fie făcută publică și că el ar trebui să ofere explicații. Totodată, Vodă a subliniat că informațiile transmise de instituțiile statului, inclusiv ale României, „se bazează pe fapte concrete”.

„Nu aș spune că este neapărat știrea zilei,” a afirmat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

El a explicat că toate detaliile legate de acest caz ar trebui să vină din partea lui Ceban și că probabil el știa deja despre această interdicție.

„Toate explicațiile referitor la acest caz ar trebui să le ofere domnia sa. Am văzut un video filmat, dar dumneavoastră, ca jurnalist, nu ați avut posibilitatea să adresați întrebări sau să faceți precizări. Nimeni din presă probabil nu a putut să o facă. Pentru mine, întrebarea centrală este că — pentru orice cetățean, când se aplică interdicția, persoana este informată. Deci, probabil, persoana a știut această informație înainte să devină publică, dar a ținut-o și nu a comunicat despre acest lucru”, a menționat Vodă.

Fiind întrebat „ce pericol” reprezintă Ion Ceban, întrucât acesta a fost argumentul autorităților române, Daniel Vodă a menționat:

„Cetățenii trebuie să fie atenți și pe viitor când unii politicieni ar putea să se prefacă și să aibă cu totul alte interese. Atunci când unele instituții ale statului, fie ale României, fie ale altor democrații cu instituții consolidate, transmit anumite informații, cu siguranță acestea se sprijină pe fapte”, a subliniat reprezentantul Guvernului.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României și în spațiul Schengen pentru Ion Ceban. Alături de edilul capitalei, alți doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost vizați de aceeași decizie. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții. În presa din Moldova și România se vehiculează că ar fi vorba despre ex-jurnalista Natalia Morari și fostul premier Vasile Tarlev.

Ion Ceban a calificat decizia în privința sa drept „răfuială politică” din partea conducerii Republicii Moldova.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: