Fără acces în unele locuri publice din Chișinău, din cauza venirii președinților Austriei și Sloveniei. Agenda vizitei
Full Article 2 minutes read

Fără acces în unele locuri publice din Chișinău, din cauza venirii președinților Austriei și Sloveniei. Agenda vizitei

În Republica Moldova vin președinții Austriei și Sloveniei. Cei doi au în program, inclusiv, o întrevedere cu președinta Maia Sandu. Potrivit reprezentanților Austriei, oficialii vor ajunge la Chișinău pe 15 noiembrie. De cealaltă parte, Primăria Chișinău susține că în contextul vizitelor, în perioada 16-17 noiembrie 2023, accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală va fi temporar limitat. 

Primăria Chișinău a anunțat în dimineața zilei de 15 noiembrie că, în perioada 16-17 noiembrie 2023, accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală va fi temporar limitat.

Autoritățile au precizat că măsura este luată de poliție în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a șefilor de state din Austria și Slovenia.

În intervalul orelor 08:00 – 18:00 va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală, inclusiv desfășurarea întrunirilor, manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor și tăiere a arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se vor deplasa coloanele oficiale. Totodată, conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor polițiștilor, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere”, au comunicat autoritățile capitalei.

Reprezentanții Președinției de la Chișinău nu au anunțat despre vizita oficialilor străini în țara noastră.

Despre vizită au comunicat reprezentanții Austriei. Aceștia au prezentat programul vizitei comune în Republica Moldova a președintelui Federal Alexander Van der Bellen și a președintelui Republicii Slovenia Nataša Pirc Musar.

Se menționează că vizita celor doi oficiali în țara noastră va începe miercuri, 15 noiembrie. Alexander Van der Bellen și Nataša Pirc Musar vor vizita școala profesională de informatică și IT din Chișinău, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de cooperare educațională.

Pe 16 noiembrie, potrivit reprezentanților Austriei, Alexander Van der Bellen și Nataša Pirc Musar vor fi primiți de șefa statului Maia Sandu. Ulterior vor susține o conferință de presă.

Vineri, 17 noiembrie, Alexander Van der Bellen va participa la deschiderea Forumului Economic, alături de președinta Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: