Fără bullying în instituțiile de învățământ. Noțiunea va fi reglementată în Codul educației
Full Article 2 minutes read

Fără bullying în instituțiile de învățământ. Noțiunea va fi reglementată în Codul educației

Guvernul susține inițiativa legislativă de modificare a Codului educației în vederea reglementării noțiunii de bullying în sistemul educațional, precum și a principiului nonviolenței. Un aviz în acest sens a fost aprobat pe 17 noiembrie, de Guvernul Republicii Moldova.

Potrivit proiectului, noțiunea de bullying va fi introdusă în scopul concretizării, evidențierii caracteristicilor acestui fenomen și al delimitării cercului de subiecți și a locului în care pot avea loc situațiile de bullying.

În prezent, noțiunea de bullying nu are reglementare legală, iar completarea termenului în Cod va permite o mai bună înțelegere a fenomenului și va constitui un punct de pornire pentru reglementările anti-bullying promovate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). În același timp, proiectul de lege este un răspuns la nevoile autentice ale copiilor și adolescenților de a se simți protejați și în siguranță în mediul de învățare.

Proiectul mai prevede că în termen de o lună de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Educației și Cercetării va aproba Metodologia cu privire la prevenirea și combaterea bullying-ului.

Semestrial, în baza rapoartelor Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDI) și a instituțiilor din subordine, întocmește un raport privind cazurile suspecte și confirmate de violență, neglijare, exploatare și trafic a copilului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: