wien.info

Filarmonica din Viena a redus numărul spectatorilor la concertul de Anul Nou. Care este cauza?

Numărul persoanelor care vor asista la concertul tradiţional de Anul Nou de la Viena a fost limitat la 1.000 pentru prevenirea răspândirii noii variante Omicron a coronavirusului, informează Agerpres.ro.

În urma acestei măsuri, 700 de persoane posesoare de bilete nu vor putea asista la concert. Acestea vor primi în schimb locuri rezervate la următorul concert, de pe 1 ianuarie 2023, a anunţat Filarmonica din Viena.

Noile reglementări privind desfăşurarea evenimentelor, anunţate de guvernul austriac săptămâna trecută pentru limitarea răspândirii noii variante a coronavirusului, mai transmisibilă, au intrat în vigoare luni.

La orice eveniment ce implică un public de peste 1.000 de persoane accesul a fost restrâns, fiind permis accesul doar celor care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă sau care prezintă un test PCR negativ.

Organizatorii au optat pentru reducerea numărului de spectatori pentru a le oferi ocazia iubitorilor de muzică să participe chiar dacă nu s-au vaccinat cu doza a treia, ceea ce este permis cu un public mai restrâns.

Valsurile vieneze, polcile şi marşurile dirijate de Daniel Barenboim vor fi transmise în peste 90 de ţări.

Conform programului anunţat de Filarmonica din Viena, cinsprezece piese fac parte din programul oficial, dintre care şase nu au mai fost niciodată interpretate în cadrul concertului de Anul Nou, pe lângă valsul „Dunărea Albastră” sau „Marşul lui Radetzky”, cu care se încheie în mod tradiţional spectacolul. În afară lucărilor clasicilor Johann, Josef şi Edward Strauss, la concertul din 1 ianuarie vor fi reprezentate şi creaţii ale compozitorilor Carl Michael Ziehrer şi Joseph Hellmesberger.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Maia Sandu, în Germania: a primit Premiul Franz Josef Strauss în valoare de 10.000 de euro

În cadrul vizitei din Germania, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit Premiu Franz Josef Strauss, în valoare de 10.000 de euro, acordat de Fundația Hanns Seidel, în semn de recunoaștere a angajamentului său pentru democrație, libertate și parcursul european al Moldovei.

Potrivit Președinției, ceremonia de decernare a avut loc la München, în prezența prim-ministrului bavarez Markus Söder și a președintelui Fundației Hanns Seidel, Markus Ferber, cu care șefa statului a avut și întrevederi bilaterale. Discuțiile s-au concentrat pe consolidarea cooperării cu landul Bavaria în domenii precum economia, securitatea, educația și dezvoltarea regională.

„Acest premiu este despre recunoașterea efortului tuturor moldovenilor care, zi de zi, contribuie la consolidarea democrației în țara noastră. Este despre toți oamenii din regiunea noastră care, în fața provocărilor, aleg curajul, adevărul și pacea”, a declarat Maia Sandu.

Premiul Franz Josef Strauss, instituit în memoria fostului lider bavarez cunoscut pentru susținerea unui proiect european puternic, este acordat personalităților internaționale care contribuie la promovarea valorilor democratice și la consolidarea păcii și libertății în Europa.

Președinta Maia Sandu a anunțat că va dona suma de 10.000 de euro, care însoțește premiul, pentru conservarea și promovarea patrimoniului muzical al compozitorului Eugen Doga, unul dintre cei mai valoroși oameni ai Republicii Moldova.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: