Filat, despre ultima întâlnire cu Plahotniuc: „Mi-a spus: dacă nu o făceam eu, o făceai tu”
Full Article 2 minutes read

Filat, despre ultima întâlnire cu Plahotniuc: „Mi-a spus: dacă nu o făceam eu, o făceai tu”

Președintele PLDM Vladimir Filat susține că s-a întâlnit ultima oară cu Vladimir Plahotniuc în 2015, în sediul Centrului Național Anticorupție. În cadrul întrevederii, Plahotniuc i-ar fi dezvăluit planurile sale cu privire la atragerea unor deputați din PLDM și PCRM și achiziționarea unor posturi de televiziune.

„Ultima oară ne-am întâlnit în sediul CNA, în care am fost transferat în noiembrie 2015. Asta s-a întîmplat noaptea. Am fost ridicat din celulă și dus la etajul 4 în biroul lui Popenco. Nu am știut că vine el, a apărut… De fapt, mai mult a discutat el, a spus ce va face. Mi-a spus despre deputații care urmează să plece din PLDM, despre cei din PCRM. Mi-a spus că va cumpăra posturi TV și va merge până la capăt. Eu i-am pus o singură întrebare: de ce ai făcut asta? Dânsul mi-a spus: dacă nu o făceam eu, o făceai tu și că el are dreptul și poate să guverneze această țară”.

Vladimir Filat a negat spusele fostului său avocat Igor Popa, conform cărora Plahotniuc ar fi avut „grijă” ca lui Filat să nu îi lipsească nimic în timp ce era în închisoare.

„Da, a avut grijă. M-a ținut într-o celulă 50 de luni și în urma condițiilor bazate pe grija lui am ieșit cu cancer din închisoare”, a răspuns Vladimir Filat.

Amintim că, anterior, acesta a recunoscut că a suferit de o formă de cancer care nu se tratează în Republica Moldova.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: