Filip, după întâlnirea cu Grosu: „N-aș vrea să cred că se merge pe scenariul absurd al anticipatelor”
Full Article 2 minutes read

Filip, după întâlnirea cu Grosu: „N-aș vrea să cred că se merge pe scenariul absurd al anticipatelor”

Fracțiunea Partidului Democrat (PDM) a avut pe 23 martie consultări cu candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Igor Grosu. Într-un comunicat de presă, președintele formațiunii și-a exprimat speranța că reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) își doresc învestirea noului guvern și nu mizează pe scenariul alegerilor parlamentare anticipate, ca în cazul guvernului Gavrilița.

Potrivit comunicatului de presă, premierul desemnat a prezentat componența cabinetului de miniștri și programul de guvernare. Igor Grosu a spus că mizează pe votul PDM și a menționat că în calitate de prim-ministru își propune drept priorități imediate gestionarea crizei pandemice, deblocarea asistenței financiare externe și curățarea instituțiilor statului.

„În ciuda modului în care s-a produs această desemnare unilaterală, fără dialog și consultări, vrem să credem declarațiilor premierului desemnat. N-aș vrea să cred că se merge în continuare pe scenariul absurd al anticipatelor în plin război cu pandemia. Noi rămânem consecvenți: țara are nevoie de guvern. Orice guvern e mai bun decât niciun guvern (așa cum e acum)”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

***

Amintim că, tot pe 23 martie, premierul desemnat Igor Grosu și-a prezentat echipa. Printre potențialii miniștri au fost incluși și cei propuși de către Natalia Gavrilița, care a fost anterior desemnată la funcția de prim-ministru.

Precizăm că guvernul Gavrilița nu a fost învestit, nefiind susținut de către deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: