Filip, după întâlnirea cu Grosu: „N-aș vrea să cred că se merge pe scenariul absurd al anticipatelor”
Full Article 2 minutes read

Filip, după întâlnirea cu Grosu: „N-aș vrea să cred că se merge pe scenariul absurd al anticipatelor”

Fracțiunea Partidului Democrat (PDM) a avut pe 23 martie consultări cu candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Igor Grosu. Într-un comunicat de presă, președintele formațiunii și-a exprimat speranța că reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) își doresc învestirea noului guvern și nu mizează pe scenariul alegerilor parlamentare anticipate, ca în cazul guvernului Gavrilița.

x

Potrivit comunicatului de presă, premierul desemnat a prezentat componența cabinetului de miniștri și programul de guvernare. Igor Grosu a spus că mizează pe votul PDM și a menționat că în calitate de prim-ministru își propune drept priorități imediate gestionarea crizei pandemice, deblocarea asistenței financiare externe și curățarea instituțiilor statului.

„În ciuda modului în care s-a produs această desemnare unilaterală, fără dialog și consultări, vrem să credem declarațiilor premierului desemnat. N-aș vrea să cred că se merge în continuare pe scenariul absurd al anticipatelor în plin război cu pandemia. Noi rămânem consecvenți: țara are nevoie de guvern. Orice guvern e mai bun decât niciun guvern (așa cum e acum)”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

***

Amintim că, tot pe 23 martie, premierul desemnat Igor Grosu și-a prezentat echipa. Printre potențialii miniștri au fost incluși și cei propuși de către Natalia Gavrilița, care a fost anterior desemnată la funcția de prim-ministru.

Precizăm că guvernul Gavrilița nu a fost învestit, nefiind susținut de către deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: