Filip: „Primarii, consilierii, deputații noștri au fost terorizați cu sume grase ca să părăsească partidul. Disperarea a ajuns și la șase zerouri”
Full Article 3 minutes read

Filip: „Primarii, consilierii, deputații noștri au fost terorizați cu sume grase ca să părăsească partidul. Disperarea a ajuns și la șase zerouri”

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că primarilor, consilierilor și deputaților PDM li s-au propus „sume grase” ca să părăsească partidul. Filip susține că „pețitorii care umblă prin țară în pelerinaj pe la echipele noastre din teritoriu sunt Vladimir Cebotari și Marina Tauber”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 8 iunie.

„Zilnic, primarii, consilierii, deputații noștri au fost terorizați cu sume grase ca să părăsească partidul. Dacă până acum vorbeam de oferte de sute de mii, zilele acestea disperarea a ajuns și la șase zerouri”, a declarat Filip.

„Voi spune tranșant că pețitorii care umblă prin țară în pelerinaj pe la echipele noastre din teritoriu sunt apropo printre alții Vladimir Cebotari și Marina Tauber. Fiecare, reprezentând câte un stăpân, au primit indicații să mărească tempoul. Nu pierdeți bani și energie. Ajunge. Partidul Democrat s-a rupt de trecut. Furtul miliardului, invalidarea alegerilor, cumpărarea deputaților nu ne reprezintă. Acesta este trecutul”, a mai spus Filip.

În acest sens, PDM va înregistra un proiect de hotărâre „care va condamna acțiunile de corupere a deputaților și traseismul politic”.

Contactată de către NM, Marina Tauber a declarat că respinge acuzațiile lui Filip.

„Desigur că nu am propus nimănui nimic și domnul Filip operează cu anumite metode de PR destul de ieftine. Cred că mai bine era să lucreze și să încerce să salveze Partidul Democrat, dar să nu învinuiască pe cineva că partidul acesta nu mai există. A devenit o filială a lui Dodon. Dacă deputații au ieșit sau vor continua să iasă asta este vina lui Filip și conducerii acestui partid”, a declarat Marina Tauber.

La rândul său, Vladimir Cebotari a declarat pentru TV8 că „dacă PDM are probleme interne”, atunci Filip nu ar trebui să caute vinovați înafara partidului, dar să le rezolve.

Amintim că, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 15 mai, șeful statului a menționat că se oferă 10 mii de dolari fiecărui primar de la PDM care părăsește formațiunea, câte 1000-2000 de lei fiecărui consilieri sătesc și câte 20 de mii consilierilor raionali.

Dodon a mai declarat într-un interviu pentru portalul Agora că mai mulți deputați socialiști au primit oferte de 400-500 de mii de euro pentru a trece la Partidul Șor sau la grupul parlamentar „Pro Moldova” și au făcut denunțuri la Procuratură.

Precizăm că la Centrul Național Anticorupție au fost depuse mai multe denunțuri privind tentative de corupere, inclusiv de către deputați din parlamentul Republicii Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: