„Fițuica pregătită de Kroll este simplă beletristică”. Răspunsul unul deputat al Partidului „ȘOR” pentru ambasadorul UE în Moldova
Full Article 2 minutes read

„Fițuica pregătită de Kroll este simplă beletristică”. Răspunsul unul deputat al Partidului „ȘOR” pentru ambasadorul UE în Moldova

Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov a criticat reacția șefului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, la protestul organizat pe 6 august. Parlamentarul i-a recomandat ambasadorului european să „răsfoiască Constituția Moldovei”. 

„Un link la site-ul Băncii Naționale unde este publicat raportul Kroll – așa a răspuns dl Michalko la acțiunea noastră de protest. Se vede că nu a găsit alte scuze. Îi amintesc dlui diplomat poziția procuraturii: fițuica pregătită de Kroll este simplă beletristică și nicidecum dovezi în cauzele penale”, a scris Denis Ulanov pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul a mai scris că Peter Michalko va rămâne în istoria țării drept „un avocat al actualei guvernări”, care ar fi susținut deschis „tendințele de intimidare și represiuni pe criterii politice”. 

„I-aș recomanda dlui diplomat să mai răsfoiască și Constituția Moldovei, Legea privind sistemul judecătoresc, Declarația ONU privind inadmisibilitatea intervenției în afacerile interne al statelor, Convenția de la Viena, Actul final al Conferinței de la Helsinki, pe care le-ați încălcat, considerându-vă concomitent procuror, judecător și jurat”, a mai scris Ulanov.

Un link la site-ul Băncii Naționale unde este publicat raportul Kroll – așa a răspuns dl Michalko la acțiunea noastră de…

Posted by Denis Ulanov on Thursday, 6 August 2020

Reacția lui Denis Ulanov vine după ce șeful Delegației UE la Chișinău Peter Michalko nu a comentat acuzațiile aduse de deputații Partidului „ȘOR”, însă  a distribuit, pe pagina sa de Facebook, rapoartele Kroll 1 și Kroll 2.

Mai mulți reprezentanți ai Partidului „ȘOR”, inclusiv deputații Marina Tauber și Denis Ulanov, au protestat pe 6 august în fața sediului Delegației UE la Chișinău. Aceștia îl acuză pe Peter Michalko de imixtiune în actul justiției, după ce acesta a declarat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, că „tărăgănarea procesului în care este vizat Ilan Șor pune la îndoială încrederea cetățenilor în organele de drept”.

Aceștia au adresat un mesaj liderilor de la Bruxelles, prin care au cerut rechemarea lui Peter Michalko din funcția de ambasador al UE la Chișinău.

Ambasadorul Franței în Republica Moldova a publicat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice un mesaj de solidarizare cu Peter Michalko.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: