парламент, вотум недоверия, уланов
Максим Андреев/NewsMaker

„Fițuica pregătită de Kroll este simplă beletristică”. Răspunsul unul deputat al Partidului „ȘOR” pentru ambasadorul UE în Moldova

Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov a criticat reacția șefului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, la protestul organizat pe 6 august. Parlamentarul i-a recomandat ambasadorului european să „răsfoiască Constituția Moldovei”. 

„Un link la site-ul Băncii Naționale unde este publicat raportul Kroll – așa a răspuns dl Michalko la acțiunea noastră de protest. Se vede că nu a găsit alte scuze. Îi amintesc dlui diplomat poziția procuraturii: fițuica pregătită de Kroll este simplă beletristică și nicidecum dovezi în cauzele penale”, a scris Denis Ulanov pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul a mai scris că Peter Michalko va rămâne în istoria țării drept „un avocat al actualei guvernări”, care ar fi susținut deschis „tendințele de intimidare și represiuni pe criterii politice”. 

„I-aș recomanda dlui diplomat să mai răsfoiască și Constituția Moldovei, Legea privind sistemul judecătoresc, Declarația ONU privind inadmisibilitatea intervenției în afacerile interne al statelor, Convenția de la Viena, Actul final al Conferinței de la Helsinki, pe care le-ați încălcat, considerându-vă concomitent procuror, judecător și jurat”, a mai scris Ulanov.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2621738134758790&set=a.1894257647506846&type=3&theater

Reacția lui Denis Ulanov vine după ce șeful Delegației UE la Chișinău Peter Michalko nu a comentat acuzațiile aduse de deputații Partidului „ȘOR”, însă  a distribuit, pe pagina sa de Facebook, rapoartele Kroll 1 și Kroll 2.

Mai mulți reprezentanți ai Partidului „ȘOR”, inclusiv deputații Marina Tauber și Denis Ulanov, au protestat pe 6 august în fața sediului Delegației UE la Chișinău. Aceștia îl acuză pe Peter Michalko de imixtiune în actul justiției, după ce acesta a declarat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, că „tărăgănarea procesului în care este vizat Ilan Șor pune la îndoială încrederea cetățenilor în organele de drept”.

Aceștia au adresat un mesaj liderilor de la Bruxelles, prin care au cerut rechemarea lui Peter Michalko din funcția de ambasador al UE la Chișinău.

Ambasadorul Franței în Republica Moldova a publicat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice un mesaj de solidarizare cu Peter Michalko.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

etalpmet

Ce să incluzi într-un meniu de Revelion echilibrat și gustos

O masă de Revelion bine pregătită este combinația perfectă între sărbătoare, tradiție și gusturi atent alese! Fiecare ingredient are rolul său. Iar armonia dintre ele transformă trecerea dintre ani într-o experiență culinară memorabilă! Un meniu complet trebuie să fie variat, echilibrat și suficient de atractiv încât invitații să se bucure de fiecare etapă a serii.

Gustări care deschid seara

Seara începe cu gustări care invită la poftă și la voie bună. Platouri cu legume cu ierburi,platou festiv, gogoși cu cartofi și ciuperci, role din lavaș cu somon sau salate servite în porții mici sunt alegeri practice și elegante. Gustările nu trebuie să fie nici prea grele, nici prea simple. Ideal este să ofere un început ușor și colorat, ca o prezentare a ceea ce urmează!

În această etapă, este util să conturezi ideea unui meniu revelion complet. Unde fiecare preparat este așezat la locul lui. Gustările devin un prolog culinar! Suficient de diverse ca să atragă, dar nu atât de consistente încât să “fure” atenția felului principal.

Feluri principale care aduc echilibru

Un meniu revelion inspirat include feluri principale care completează gustările și mențin ritmul mesei. Combinația dintre carne albă, carne roșie și opțiuni vegetariene oferă libertate fiecărui invitat. Friptura de pui la cuptor cu ierburi, mușchi de porc glazurat, pește la abur cu lămâie sau legume coapte sunt preparate care se potrivesc ușor cu diverse garnituri.

Felurile principale ar trebui să fie suficient de consistente pentru a oferi sațietate, dar nu atât de grele încât să “încarce” inutil masa. Echilibrul se obține prin sosuri aromate, carne fragedă și legume pregătite astfel încât să păstreze textura și culoarea!

Garnituri care completează preparatele

Garniturile sunt elementele care leagă tot meniul. Poți opta pentru salate proaspete, piureuri fine sau orez cu legume. O salată șuba, o salată verde cu dressing ușor sau legume sotate aduc prospețime și culoare.

Pentru cei care preferă ceva mai dens, cartofii copți sau legumele gratinate sunt o alegere potrivită. Scopul este același: un meniu echilibrat, unde fiecare preparat își găsește locul firesc!

Deserturi care încheie seara cu eleganță

Finalul mesei trebuie să fie dulce și memorabil. Alege deserturi ușoare, dar suficient de variate încât să mulțumească orice invitat. Tiramisu în mai multe arome, clătite mulii, caștane cu vișine sau prăjituri elegante sunt opțiuni ideale pentru finalul meselor de sărbătoare.

Deserturile nu doar satisfac pofta de dulce. Ci și oferă o pauză plăcută înainte de momentul toastului de la miezul nopții. Texturile fine și gusturile echilibrate încheie perfect experiența culinară.

Sfaturi pentru un meniu bine organizat

  • Păstrează varietatea între rece și cald.
  • Evită excesele: mai bine mai puțin, dar bine ales.
  • Ține cont de preferințele invitaților.
  • Alege preparate ușor de servit și de porționat.
  • Acordă atenție prezentării, aspectul contează la fel de mult ca gustul.

Un meniu de revelion echilibrat și gustos creează atmosfera perfectă pentru o seară relaxată, plină de bună dispoziție. Fiecare preparat, de la gustări până la deserturi, contribuie la o experiență festivă și la amintiri care rămân mult timp după ce artificiile s-au stins.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: