„FMI este gata să crească asistența pentru Moldova”. Maia Sandu, întrevedere cu directoarea Fondului
Full Article 1 minutes read

„FMI este gata să crească asistența pentru Moldova”. Maia Sandu, întrevedere cu directoarea Fondului

În cadrul vizitei la Washington, președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu directoarea generală a Fondului Monetar Internațional (FMI) Kristalina Georgieva. Șefa statului a menționat, în cadrul discuției, importanța cooperării cu FMI pentru a atenua consecințele economice și sociale provocate de invazia Rusiei în Ucraina.

Președinta Maia Sandu a subliniat că în prezent Republica Moldova trece prin cea mai severă criză energetică din existența sa.

„Scopul autorităților este să ajute oamenii și businessul să facă față prețurilor ridicate la energie. La fel, e nevoie de programe care să sporească reziliența sectorului și să contribuie la diversificarea surselor de energie”, a comunicat Sandu.

Kristalina Georgieva a spus că FMI rămâne deschis colaborării cu Moldova și este gata să crească asistența pentru a ajuta la depășirea actualei crize, comunică șefa statului.

***

De menționat că președinta Maia Sandu se va afla la Washington până pe 7 decembrie. Prima întrevedere a șefei statului moldovean în SUA a fost cu administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA. Ulterior, Sandu a avut o discuție cu președinta Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: