FOTO/VIDEO Fosta ministră a Austriei, care a dansat cu Putin la nuntă, s-a stabilit într-un sat din Rusia
Full Article 4 minutes read

FOTO/VIDEO Fosta ministră a Austriei, care a dansat cu Putin la nuntă, s-a stabilit într-un sat din Rusia

Fosta conducere a Ministerului de Externe austriac, care a dansat cu Vladimir Putin la o nuntă, s-a stabilit într-un sat de lângă Reazan, Federația Rusă, scrie Meduza

Potrivit sursei, Karin Kneissl a devenit ministru de externe austriac în decembrie 2017. Ea nu a fost niciodată membră a niciunui partid, dar a preluat funcția de ministru în guvernul lui Sebastian Kurz conform cotei Partidului Austriac al Libertății (APS), de extremă dreapta, care a colaborat cu „Edinaea Rossia” (Rusia Unită) timp de cinci ani.

Ea a părăsit Ministerul de Externe în iunie 2019, împreună cu membrii Cabinetului de miniștri. Guvernul Kurz a fost demis din cauza unui video, în care viceprim-ministrul Heinz-Christian Strache discuta despre sprijinul financiar pentru APS în schimbul unor contracte guvernamentale cu o femeie numită „nepoata unui oligarh rus”.

Înainte de aceasta, în august 2018, Kneissl s-a căsătorit cu antreprenorul Wolfgang Meilinger. La nuntă, ministra (la acel moment) l-a invitat pe Vladimir Putin. Cel din urmă a acceptat invitația, a zburat în Austria și chiar a dansat cu mireasa. Potrivit sursei, oponenții politici ai lui Kneissl au criticat-o pentru dansul cu Putin, iar în Rusia ea a devenit și mai cunoscută.

În vara anului 2022, The Washington Post a încercat să ia un interviu de la Kneissl. Cea din urmă a răspuns, printr-un mesaj, că nu vorbește cu jurnaliștii și că a emigrat din Austria din cauza „amenințărilor cu moartea”.

În iunie 2023, Kneissl a efectuat o vizită la Sankt Petersburg, unde a participat la „Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg”. În cadrul evenimentului ea a prezentat centrul analitic G.O.R.K.I. – o nouă structură a Universității de Stat din Sankt Petersburg, pe care a început să o conducă.

La forum, Kneissl a spus pentru TASS că se „gândește serios” să se mute din Liban în Rusia. Sursa menționează că jurnaliștii nu au acordat multă atenție cuvintelor fostei ministre, însă la începutul lunii august s-a dovedit că aceasta s-a mutat în Federația Rusă, închiriind o casă în satul Petrușovo, regiunea Reazan.

Kneissl s-a întâlnit cu jurnaliștii publicației „Vid sboku” la o sărbătoare locală și le-a spus că „încearcă să-și găsească drumul”. Fosta ministră de Externe a Austriei a declarat că a închiriat o casă cu ajutorul unor cunoscuți și a spus că scrie cărți și învață limba rusă: „Am fost nevoită să-mi las anterioara viață, să o iau de la capăt, iar la 60 de ani nu e ușor”.

 

Pe 12 august, Kneissl a fost vizitată de cazacii locali. Ei au spus că o vor învăța, pe fosta ministră, să călărească și să mânuiască sabia.

FOTO/VIDEO Fosta ministră a Austriei, care a dansat cu Putin la nuntă, s-a stabilit într-un sat din Rusia

meduza.io

Iar pe 13 august, președintele Comitetului Dumei de Stat Leonid Sluțki a vorbit despre „o întâlnire informală” cu Kneissl într-un oraș din regiunea Reazan.

Potrivit sursei, la mijlocul lunii august, Kneissl a vizitat forumul „Armata-2023” din regiunea Moscovei, care a fost deschis de ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu. Kneissl a declarat că „îi place să facă schimb de opinii cu oamenii din sfera militară” și a lăudat discursurile oficialilor ruși. Unul dintre vorbitori, directorul Serviciului rus de Informații Externe Serghei Narîșkin, a spus în cadrul evenimentului că „unei persoane sănătoase, atât din punct de vedere spiritual, cât și fizic, îi este de fapt neplăcut și uneori chiar înfricoșător să vină în Europa” și că „atât de multe tipuri de perversiuni s-au proliferat acolo”.

Sursa a mai menționat că fosta ministră a precizat de mai multe ori că nu locuiește permanent în regiunea Reazan, ci a închiriat acolo doar „o casă mică”. Și, în general, a venit în Rusia doar pe timp de vară cu două valize și doi câini. Se menționează că în toamnă, Kneissl plănuiește să revină în Liban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: