Foștii președinți ai Republicii Moldova rămân fără protecție de stat
Full Article 1 minutes read

Foștii președinți ai Republicii Moldova rămân fără protecție de stat

Persoanele care au deținut funcțiile de președinte al Republicii Moldova, președinte al Parlamentului și prim-ministru nu vor mai beneficia, la finalul mandatului, de servicii de protecție de stat. Asta prevede un proiect de lege care a fost votat, în a doua lectură, de 54 de deputați.

Potrivit autorilor, excluderea anumitor categorii din lista persoanelor care beneficiază de servicii de protecție de stat are drept obiectiv reducerea cheltuielilor și eficientizarea utilizării banilor publici.

Inițiativa legislativă mai vizează ajustarea unor noțiuni din Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), precum și completarea cu prevederi noi, care au scopul de a îmbunătăți procesul de pregătire a personalului SPPS în corespundere cu normele Codului Muncii.

La fel, documentul prevede majorarea cu o unitate a numărului de directori adjuncți ai SPPS.

Menționăm că anterior, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp care a elaborat și înregistrat proiectul în Parlament a spus că nu există argumente ce ar demonstra că foștii demnitari sunt expuși pericolului și, în același timp, prin modificările propuse, se vor economisi resursele publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: