Fostul director al unei dintre cele mai mari companii specializate în producție de utilaj industrial din Moldova riscă până la 3 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Fostul director al unei dintre cele mai mari companii specializate în producție de utilaj industrial din Moldova riscă până la 3 ani de închisoare

Un ex-director general al unei dintre cele mai mari companii specializate în producție de utilaj industrial din Republica Moldova și alți doi administratori de întreprinderi au fost deferiți justiției pentru abuz în serviciu. 

Procuratura Anticorupție anunță pe 3 februarie despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui ex-director general al unei dintre cele mai mari companii specializate în producție de utilaj industrial din Republica Moldova și alți doi administratori de întreprinderi. Aceștia sunt acuzați de abuz în servici.

Urmărirea penală a fost pornită pe 13 aprilie 2021, în baza denunțului acționarilor companiei. Potrivit materialelor cauzei penale, ex-directorul general al companiei, abuzând de situația sa de serviciu și atribuțiile funcționale, ce îi reveneau conform statutului acestei societăți, împreună cu alți doi administratori de întreprinderi, unul dintre care îi este rudă apropiată prin afinitate, în perioada 2019 – 2020, a încheiat în mod abuziv mai multe tranzacții, vizând bunurile companiei.

Astfel, de către ex-directorul general al companiei și persoanele care i-au sprijinit activitatea infracțională, a fost cauzat companiei daune materiale în sumă totală de 9 907 848,71 lei, ceea ce constituie daune în proporții deosebit de mari.

Urmărirea penală a durat de la 13 aprilie 2021 până la 04 ianuarie 2023.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului, au fost puse sub sechestru 4 apartamente, 2 case de locuit, 3 terenuri pentru construcții, 3 terenuri agricole, un garaj, o debara și 7 bunuri imobile viitoare.

Dacă vor fi găsiți culpabili de comiterea infracțiunii, inculpații riscă până la 3 ani de închisoare sau amendă de la 32 500 la 57 500 lei, în ambele cazuri cu privarea e dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: