Fostul director ASP, bănuit că a facilitat emiterea unor acte pentru apropiații lui Plahontiuc, plasat în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Fostul director ASP, bănuit că a facilitat emiterea unor acte pentru apropiații lui Plahontiuc, plasat în arest la domiciliu

Fostul director al Agenției Servicii Publice, Serghei Răilean, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Se întîmplă după ce, acum câteva zile, a fost reținut pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Pe 19 noiembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis plasarea în arest la domiciliu în cazul lui Serghei Răilean, după ce procurorii PCCOCS au solicitat aplicarea arestului preventiv.

Procurorii iau în calcul opțiunea contestării deciziei la Curtea de Apel Chișinău.

***

Amintim că fostul director al Agenției Servicii Publice (ASP), vizat într-o anchetă desfășurată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a fost reținut pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu, urmare a perchezițiilor din dimineața de 17 noiembrie.

Procurorii îl acuză că, în perioada în care a condus ASP, acesta a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și a pașapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor acte.

Precizăm că, în noiembrie 2019, ex-deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Chiril Moțpan, pe atunci președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, a dezvăluit că Vladimir Plahotniuc ar avea documente cu fotografia lui, dar cu alt nume, prenume, dată a nașterii și reședință. Documentul ar fi fost obținut când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Sergiu Răilean, care ar fi finul de cununie al fostului președinte al PDM, Pavel Filip.

Răilean a fost demis în 2019 din funcția de director al ASP, la propunerea premierului de atunci, Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: