VIDEO Fostul ministru de Interne Pavel Voicu acuză guvernarea că l-ar fi filat ilegal: „Vor încerca să mă șantajeze”. Reacția PAS
Full Article 3 minutes read

VIDEO Fostul ministru de Interne Pavel Voicu acuză guvernarea că l-ar fi filat ilegal: „Vor încerca să mă șantajeze”. Reacția PAS

Fostul ministru al Afacerilor Interne (MAI) Pavel Voicu susține că ar fi fost filat ilegal, atât el, cât și echipa sa de la Bălți, în contextul scrutinului electoral care are loc azi în peste 270 de localități din Moldova, inclusiv în municipiul Bălți. Voicu acuză guvernarea că l-ar fi urmărit ilegal. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS), Adriana Vlas, a respins acuzațiile.  

„Grație deprinderilor mele profesionale, încă de la începutul campaniei electorale am observat că eu și echipa de la Bălți, pe care o reprezint, suntem monitorizați și filați. Nu am atras atenție pentru că atât eu, cât și echipa nu comiteam nimic ilegal. (…) Am discutat cu mai mulți responsabili din instituțiile de drept, care m-au asigurat că nu au fost autorizate careva măsuri speciale de investigație în privința mea. (…) Începând cu săptămâna precedentă, monitorizarea și urmărirea mea s-a întețit. Astăzi, la orele 11:28, două persoane neidentificate deocamdată mi-au filmat automobilul, calea mea de deplasare și casa familiei mele”, susține Pavel Voicu.

Pavel Voicu, care este membru al Partidului Socialiștilor din Moldova, acuză guvernarea că l-ar urmări ilegal. El a făcut și un apel către PAS, în care îndeamnă partidul să guverneze pe căi democratice sau „să își asume răspunderea pentru consecințe”, care, spune el, „inevitabil vor surveni”.

„Înțeleg că guvernarea nu este mulțumită de rezultatul sondajelor desfășurate de ei în ceea ce ține de alegerea primarului de Bălți și vor încerca să mă șantajeze. Nu vor reuși, voi fi cu echipa până la urmă, până la eliberarea municipiului de cei care l-au distrus. Sper mult că cei care dau asemenea ordine, cât și cei care le execută, cunosc bine consecințele și pedeapsa penală care poate surveni”, a mai scris Voicu.

Contactată de NM, reprezentanta PAS Adriana Vlas a respins acuzațiile lui Voicu, pe care le-a catalogat drept „aberații”. „PAS face o campanie curată și îndeamnă toate partidele să facă la fel”, a declarat ea.

Menționăm că Republica Moldova desfășoară duminică, 19 noiembrie, turul doi al alegerilor locale generale. Scrutinul are loc în 273 de localități din țară, în care la alegerile din 5 noiembrie niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi declarat învingător din primul tur. Pentru cele 273 de mandate de primar în turul doi candidează 544 de persoane, 386 dintre candidați sunt bărbați și 158 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar, 56 sunt independenți, iar 488 reprezintă o formațiune politică. Detalii – AICI.

La Bălți, pentru fotoliul de primar luptă candidatul Partidului „Nostru”, Alexandr Petkov, care a obținut 22,69% din voturile alegătorilor în primul tur și candidatul PSRM, Maxim Moroșan, care a acumulat 19,73% din sufragii pe 5 noiembrie. Precizăm că Moroșan a acces în cursa electorală după ce candidata independentă, susținută de fugarul Ilan Șor, Arina Corșicova, a fost scoasă din campania electorală pentru încălcările de ordin electoral pe care le-ar fi admis.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: