Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi, rămâne în arest. Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe
Full Article 2 minutes read

Fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi, rămâne în arest. Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe

Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia primei instanțe prin care fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru NM că o asemenea decizie a fost luată astăzi, 1 iunie.

Cu o cerere în acest sens a venit avocatul lui Statnîi, care a solicita ca clientul său să fie eliberat din arest preventiv. Însă, magistrații au respins cererea avocatului.

Amintim că Roman Statnîi este învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

Potrivit Procuraturii Generale, acesta a fost reținut pe 18 mai, iar complicele acestuia – conducătorul SA „Natur Bravo”, a fost anunțat în căutare, după ce, aflând din presă despre reținerea fostului procuror, s-a eschivat de la organul de urmărire penală.

Respectiva cauză penală „a fost inițiată pe fapte ilegale și abuzive ale succesorilor cetățeanului rus la conducerea SA „Natur Bravo”, care, prin intermediul procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, ar fi intrat în posesia bunurilor materiale ce-i aparțin, în valoare de peste 1,8 milioane de euro”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: