FOTO Ajutor la plata facturilor. Spînu a prezentat cum statul va compensa tariful la energia electrică
Full Article 2 minutes read

FOTO Ajutor la plata facturilor. Spînu a prezentat cum statul va compensa tariful la energia electrică

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a prezentat modul în care statul va compensa tariful la energie electrică. Potrivit oficialului, peste 70% din locuințele se încadrează în categoria de vulnerabilitate ridicată și foarte ridicată. 

Spînu declară că „Guvernul este alături de oameni”. Totodată el a prezentat o imagine, menționând că statul va oferi un ajutor pentru plata facturii la energia electrică.

„Peste 70% din toate locuințele se încadrează în categoria de vulnerabilitate ridicată și foarte ridicată. Vom compensa pentru a ajuta să trecem cu bine de această iarnă”, a menționat Spînu, pe Telegram.

FOTO Ajutor la plata facturilor. Spînu a prezentat cum statul va compensa tariful la energia electrică

Telegram/Andrei Spînu

La rândul său, deputatul Radu Marian a menționat că prețul la energie electrică crește, din păcate, pentru că nu putem cumpăra electricitate la prețuri mai mici”.

„În cazul acestei majorări, tariful final pentru consumatori din categoriile ridicate și foarte ridicate de vulnerabilitate va fi între 3.7 lei și 4.2 lei/kwh. În aceste categorii intră marea majoritate a gospodăriilor din țară”, a comunicat Marian.

***

Menționăm că în cadrul ședinței din 30 noiembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a decis majorarea tarifului la energia electrică. Pentru Premier Energy, tariful a crescut cu 1,14 lei, iar pentru FEE Nord cu 0,79 bani. Astfel, pentru consumatorii Premier Energy, tariful a crescut de la 4,77 lei până la 5,91 lei kW/h, iar pentru consumatorii FEE Nord – de la 4,81 la 5,6 lei pe kWh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: