FOTO Biden s-a întâlnit cu soția și fiica lui Navalnîi și a anunțat că va impune sancțiuni împotriva lui Putin
Full Article 3 minutes read

FOTO Biden s-a întâlnit cu soția și fiica lui Navalnîi și a anunțat că va impune sancțiuni împotriva lui Putin

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu soția lui Navalnîi, Iulia, și fiica acestuia Daria. Urmare a întrevederii, oficialul american a anunțat că va impune sancțiuni împotriva liderului de la Kremlin, relatează Radio Svoboda. Potrivit lui Biden, responsabil de moartea politicianului de opoziție se face Putin. 

Președintele american Joe Biden a anunțat că vineri va impune sancțiuni împotriva liderului de la Kremlin Vladimir Putin, din cauza decesului opozantului rus Aleksei Navalnîi. Biden a spus că Putin se face responsabil de moartea politicianului din opoziție. Declarațiile au fost făcute de Biden după o întâlnire cu soția lui Navalnîi, Iulia, și fiica lui Daria.

„Am avut onoarea să mă întâlnesc cu soția și fiica lui, și să declar ceea ce este evident că el [Aleksei Navalnîi] a fost o persoană cu un curaj incredibil”, a spus Biden. Președintele american a adăugat că urmare a întâlnirii cu văduva opozantului a înțeles că ea „va continua lupta”.

FOTO Biden s-a întâlnit cu soția și fiica lui Navalnîi și a anunțat că va impune sancțiuni împotriva lui Putin

Twitter/President Biden

Potrivit sursei, înainte de aceasta, secretarul de stat adjunct pentru afaceri politice Victoria Nuland a declarat că SUA pregătesc un pachet „zdrobitor” de sancțiuni împotriva Rusiei. Nuland a adăugat că noile sancțiuni vor „închide decalajele” din sancțiunile deja existente și nu vor permite părții ruse să le ocolească. Noile măsuri restrictive vor fi anunțate pe 23 februarie. 

***

Navalnîi, principalul critic al lui Vladimir Putin, a fost declarat mort pe 16 februarie 2024. El avea 47 de ani. Acesta s-a stins din viață în închisoarea IK-3 din Siberia. Potrivit autorităților ruse, politicianul s-ar fi simțit rău, imediat după ce s-a întors în celulă după o plimbare afară. Între timp soția lui Navalnîi, Iulia, a declarat că va continua lupta soțului său. Ea a spus că soțul ei a fost ucis de Vladimir Putin și că știe „din ce motive exacte” s-a întâmplat acest lucru, și că în curând colaboratorii lui Navalnîi vor povesti despre acest lucru.

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a anunțat că UE va impune un regim de sancțiuni împotriva Rusiei pentru încălcarea drepturilor omului în numele lui Navalnîi.

În seara zilei de 22 februarie, mama regretatului opozant rus Alexei Navalnîi a anunțat că a văzut trupul neînsuflețit al fiului său pentru prima dată la șapte zile după decesul acestuia. Femeia a spus că anchetatorii cer ca politicianul să fie înmormântat în secret. Între timp, purtătoarea de cuvânt a lui Alexei Navalnîi, Kira Iarmîș, a anunțat că în raportul de constatare a decesului, care i-a fost prezentat mamei opozantului rus se indică faptul că politicianul ar fi decedat de „cauze naturale”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: