Facebook/Institutul Mamei și Copilului

FOTO Cadouri pentru „cei mai mici” bebeluși. Cum a fost marcată Ziua Prematurității la Institutul Mamei și Copilului

Anual, la data de 17 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Prematurităţii. Cu această ocazie, Institutul Mamei și Copilului din Chișinău anunță că a înmânat „daruri pentru părinții și micii eroi”. Totodată, medicii și asistentele medicale din cadrul instituției vor purta timp de mai multe zile panglici mov.

„Această zi ne oferă ocazia să fim alături de copiii care s-au grăbit să vină pe lume, de părinţii lor și să mulțumim cadrele medicale, fără de care cei mici nu ar fi reușit să câștige lupta pentru supraviețuire”, comunică reprezentanții Institutului.

Astfel, colaboratorii Secției prematuri și Secției Reanimare și terapie intensivă nou-născuți a Institutului și-au propus să le facă o surpriză mamelor internate cu copii născuți prematur.

„În semn de înaltă apreciere și încurajare pentru eforturile depuse de fiecare dintre ele zi de zi în calea spre însănătoșire, au ținut să le înmâne daruri pentru părinți și micii eroi. Serviciul de intervenție timpurie din cadrul Departamentului consultativ specializat integrat a ținut de asemenea să își exprime gratitudinea față de copii născuți prematur și părinții lor, oferind câte o panglică simbol a acestei sărbători pentru vizitatori”, susțin cei de la Institut.

Totodată, pentru a demonstra că sunt solidari cu problemele copiilor prematuri şi ale familiilor lor, medicii și asistentele medicale vor purta timp de mai multe zile panglici mov.

În R. Moldova, anual, aproximativ 1.000 de copii se nasc prematur. Aceștia sunt supravegheați și tratați în secțiile prematuri de la Institutul Mamei și Copilului și a Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”. Ambele se află la Chișinău.

Facebook/Institutul Mamei și Copilului
Facebook/Institutul Mamei și Copilului
Facebook/Institutul Mamei și Copilului
Facebook/Institutul Mamei și Copilului


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: