Poliția de Frontieră

FOTO Coadă de zeci de mașini la punctul de trecere a frontierei Criva-Mămăliga

Trafic intens la punctele de ieșire din țară. Circa 30 de mașini sunt în așteptare pe sensul de ieșire din Republica Moldova în punctul de trecere a frontierei Criva-Mămăliga, informează Poliția de Frontieră la ora 14:00.

„Reiterăm solicitarea către călători să aleagă din timp și punctele de trecere din proximitate: Larga- Kelmențî și Briceni-Rossoșani, în care se înregistrează valori minime de trafic”, se arată în comunicatul oamenilor legii.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe parcursul zilei de 2 ianuarie, pe direcția ieșire din Republica Moldova, se așteaptă o creștere a numărului de traversări, în special pentru unele puncte de trecere a frontierei: Leușeni  sau Criva.

„Intervenim cu solicitarea ca fiecare călător, înainte de a porni la drum să se informeze despre situația la frontieră și cum se circulă prin punctele de trecere a frontierei de stat”, au mai menționat polițiștii de frontieră.

Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră

Recomandări pentru călători

Traversarea prin toate PTF-urile,  pentru a exclude formarea rândurilor  și supraaglomerarea doar a unora:
–    PTF Leușeni-Albița, alegem PTF Sculeni-Sculeni sau PTF Costești-Stânca;
–    PTF comun Criva-Mamaliga, alegem PTF Larga – Kelmențî sau Briceni-Rossoșani;

Vizualizarea situației din PTF-uri prin accesarea TRAFIC ONLINE (https://border.gov.md/camere-web)

Consultare la Linia Verde a Poliției de Frontieră (+373 22 259 717) pentru a ști din timp care este situația în PTF-uri și care sunt regulile de trecere a frontierei de stat;

Consultare la MAEIE (https://mfa.gov.md/ro/content/calatoreste-siguranta-alerte-de-calatorie-covid-19) pentru a vă informa despre regulile de intrare în statul în care ați planificat călătoria;

Pe parcursul sărbătorilor de iarnă, polițiștii de frontieră activează în regim intensiv.

În punctele de trecere a frontierei de stat:
✔ a fost stabilit un mecanism de lucru cu lucrătorii vamali, prin sincronizarea numărului de locuri de muncă și angajați în PTF, a timpilor de perfectare și schimbului de date privind fluxul în PTF, acțiuni comune la apariția unor situații specifice și de criză;
✔ folosirea la maxim a infrastructurii PTF-urilor;
✔ asigurarea cu tehnică specială de control staționară și mobilă;
✔ aplicarea mijloacelor speciale și câinilor de serviciu în scopul contracarării migrației ilegale și altor infracțiuni la frontieră;
✔ cooperarea cu subdiviziunile teritoriale în vederea asigurării respectării ordinii de drept în apropierea PTF-urilor și căilor de acces spre PTF pentru a nu admite ambuteiajele;
✔ implementarea corectă a prevederilor Hotărârii CNESP, potrivit competențelor atribuite, cu referință la respectarea măsurilor de prevenire și control al infecției Covid-19;
✔ utilizarea tuturor instrumentelor de informare a călătorilor despre situația în PTF-uri.

În zona de frontieră:
✔ sporirea securității subdiviziunilor de frontieră și fortificarea pazei acestora;
✔ cooperarea eficientă cu autoritățile partenere din zona de competență pentru a preveni orice situație de criză;
✔ formarea unor grupuri rezervă de angajați ai Poliției de Frontieră, special pregătiți să intervină operativ în cazul apariției situațiilor specifice și de criză.
✔ folosirea la maxim a dispozitivelor antrenate în intervenții la situații precare pe sectorul de responsabilitate.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Participarea contra plată? Poliția a documentat cazuri de remunerare la mitingul opoziției din capitală (VIDEO)

Cetățenii prezenți la mitingul organizat pe 26 iulie, în Chișinău, de patru partide de opoziție ar fi primit bani în schimbul participării, fiind vorba de câte 300 de lei. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat, că a documentat mai multe cazuri în care manifestanții au fost remunerați, inclusiv două minore de 14 și 17 ani.

Poliția a fixat mai multe cazuri în care s-au oferit și primit mijloace financiare, în schimbul prezenței la miting. Cei 300 de lei promiși la sfârșitul manifestației erau așteptați și de două minore, de 14 și 17 ani, din raionul Criuleni, după ce la telefon au fost convinse de un bărbat să vină la protest, ulterior urmând a fi remunerate financiar. (…) Atât cei care au achitat, cât și cei care au acceptat banii pentru a protesta – vor fi documentați”, se arată în comunicat.

Potrivit IGP, oamenii legii întreprind măsuri pentru a stabili tot spectrul de acțiuni al celor care au încălcat legea.

Poliția susține dreptul la întrunirea pașnică, garantat de lege, însă orice abatere de la cadrul legal-inclusiv influențarea participanților prin recompense materiale-va fi documentată și sancționată conform legislației în vigoare”, a subliniat IGP.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, un miting împotriva Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Manifestanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS”, „Demisie” și „Jos dictatura”. Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: