Poliția de Frontieră

FOTO Mai puțin timp de așteptare la vama Leușeni. Două piste noi au fost deschise

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost deschise traficului transfrontalier două piste noi.

Din seara de 10 decembrie, ora 20:00, polițiștii de frontieră împreună cu reprezentanții Serviciului Vamal au reluat controlul pe noile piste, în vederea eficientizării procedurilor de verificare și reducerea timpilor de așteptare.

Astfel, sala a doua este deja funcțională. Treptat se vor deschide și cealalte piste din punctul de trecere Leușeni, care se află încă în reparație.

***

Amintim că, pe 12 noiembrie, s-a aflat că, în jurul orei 01:40, conducătorul unui microbuz a trecut prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe direcția dedicată transportului marfar, fără a stopa la linia de control. Acesta a intrat în Republica Moldova nefiind autorizată trecerea frontierei de stat.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a anunțat că microbuzul a fost depistat, iar pasagerii –  șapte la număr, au fost identificați. Este vorba despre cinci cetățeni ai Marii Britanii, un cetățean al SUA și șoferul – un cetățean român.

Incidentul s-ar fi produs din cauza faptului că pistele se aflau în reparație.

Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

VIDEO Gazon în loc de scuar? De ce au fost scoși din centrul Chișinăului smochinul, dudul și gutuiul japonez

În centrul Chișinăului, într-o singură zi, a dispărut o grădină în care creșteau smochini, gutui japonezi și duzi, fapt ce a stârnit nedumerirea locuitorilor.

Echipa NewsMaker s-a adresat directorului bazinului Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Vasile Cerbușca, instituție în gestiunea căreia se află acest teren. Acesta ne-a explicat că defrișarea a fost necesară în cadrul proiectului de reabilitare a bazinului și de amenajare a zonei adiacente. Contractul pentru aceste lucrări a fost încheiat cu Universitatea de Stat din Moldova și aprobat de Consiliul Național al Monumentelor Istorice. Potrivit lui Cerbușca, până la începutul toamnei, bazinul va fi reparat, iar zona din jurul său își va schimba complet aspectul.

Menționăm că, anterior, consiliera municipală Aneta Dabija a scris pe pagina sa de Facebook că
 „Inspectoratul pentru protecția mediului a început o anchetă proprie” în legătură cu aceste lucrări. Ulterior, ea a șters postarea, iar în ziua următoare a publicat alta cu un conținut total diferit. Consiliera a scris că există un proiect de amenajare a acestui loc, care „va include nu doar gazon verde”. „Proiectul de amenajare a zonei verzi va fi integrat în cel general, care trebuie aprobat de Consiliul Național al Monumentelor Istorice, iar smochinul și gutuiul vor fi plantați din nou”.

NewsMaker a solicitat un punct de vedere la acest subiect din partea Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Directorul instituției, Ion Bulmaga, ne-a comunicat că lucrările sunt, într-adevăr, investigate.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: