Poliția de Frontieră

FOTO Mai puțin timp de așteptare la vama Leușeni. Două piste noi au fost deschise

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost deschise traficului transfrontalier două piste noi.

Din seara de 10 decembrie, ora 20:00, polițiștii de frontieră împreună cu reprezentanții Serviciului Vamal au reluat controlul pe noile piste, în vederea eficientizării procedurilor de verificare și reducerea timpilor de așteptare.

Astfel, sala a doua este deja funcțională. Treptat se vor deschide și cealalte piste din punctul de trecere Leușeni, care se află încă în reparație.

***

Amintim că, pe 12 noiembrie, s-a aflat că, în jurul orei 01:40, conducătorul unui microbuz a trecut prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe direcția dedicată transportului marfar, fără a stopa la linia de control. Acesta a intrat în Republica Moldova nefiind autorizată trecerea frontierei de stat.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a anunțat că microbuzul a fost depistat, iar pasagerii –  șapte la număr, au fost identificați. Este vorba despre cinci cetățeni ai Marii Britanii, un cetățean al SUA și șoferul – un cetățean român.

Incidentul s-ar fi produs din cauza faptului că pistele se aflau în reparație.

Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Rusia „se bate” cu Moldova pentru extrădarea lui Plahotniuc. Cernăuțeanu: „Noi am fost primii”

Oligarhul fugar, Veaceslav Platon, ar urma să fie extrădat în Republica Moldova, și nu în Rusia, chiar dacă și Moscova a cerut extrădarea sa, la o zi de la reținerea în Grecia. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru Euronews România că prioritate are țara care a depus prima solicitare, în cazul de față Moldova.

„Da, confirmăm (n.r.: că Rusia a declarat că vrea să-l extrădeze la Moscova). A apărut în notița de căutare și am fost informați și noi despre faptul că Rusia, astăzi, a depus solicitare. Dar și pe anumite dosare anterioare istorice. Intuim că este o formă de a încerca preluarea acestuia către Federația Rusă și a-i asigura o protecție de libertate acolo”, a declarat Cernăuțeanu.

El a amintit și precedentul Ilan Șor – anunțat în căutare internațională chiar de Rusia – dar care a reușit să ajungă de cel puțin trei ori la Moscova: „Și vedem că și-a găsit locul de recreere în Federația Rusă”.

Potrivit șefului IGP, legislația după care se conduce Interpol, prevede că beneficiază de extrădarea unui persoane țara care prima a făcut o solicitare în acest sens. Moldova a cerut extrădarea încă în martie, după ce o solicitare similară fusese anterior respinsă. Respectiv, spune Cernăuțeanu, prioritate are țara noastră.

„Nu cred că ar fi posibil ca Plahotniuc să ajungă în Rusia, deoarece mandatul de căutare, care a servit ca temei de reținere, a fost cel al Republicii Moldova. Noi am fost cei care am solicitat acest lucru, noi am fost primii, solicitarea noastră este din luna martie. (…) Rusia a făcut solicitarea astăzi (nr. red: 23 iulie)”, a mai precizat Viorel Cernăuțeanu.

Amintim că Vlad Plahotniuc și fostul deputat democrat Constantin Țuțu au fost reținuți pe 22 iulie pe un aeroport din Grecia, în timp ce încercau să părăsească țara cu destinația Dubai. La nici 24 de ore, autoritățile ruse au transmis o solicitare de extrădare.

Mai multe surse afirmă că Plahotniuc a vizitat recent Federația Rusă. Tot acolo se află și alt oligarh moldovean, Ilan Șor, condamnat definitiv pentru frauda bancară și acuzat că a încercat să influențeze alegerile din 2024 din Republica Moldova, prin tentative de corupere a alegătorilor în defavoarea cursului european al țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: