FOTO Mai puține cheltuieli pe lumină, la Președinție. Cum va reduce Sandu consumul de energie electrică
Full Article 50 second read

FOTO Mai puține cheltuieli pe lumină, la Președinție. Cum va reduce Sandu consumul de energie electrică

Pe acoperișul clădirii Administrației Prezidențiale ar putea să fie instalate panouri fotovoltaice. Consiliul Național al Monumentelor Istorice (CNMI) a aprobat pe 12 mai un proiect prin care ar trebui să se instaleze panouri solare, întrucât clădirea face parte din nucleul istoric al Chișinăului.

Potrivit proiectului, panourile solare vor fi amplasate pe acoperișul clădirii și nu vor depăși fațada acesteia. Panourile vor fi amplasate simetric pe ambele aripi ale Preşedinţiei. Inițiativa a fost înanintată de compania privată Tehno Consulting & Design. Compania urmează să elaboreze documentele tehnice ale proiectului. 

NM a solicitat informații în acest sens de la Preşedinţie, însă până în momentul publicării articolului nu am primit un răspuns.

FOTO Mai puține cheltuieli pe lumină, la Președinție. Cum va reduce Sandu consumul de energie electrică

***

Amintim că pe 3 mai, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat un proiect privind instalarea de panouri solare pe clădirea întreprinderii „Apă Canal Chișinău”. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: